• BIST 8718.11
  • Altın 2246.931
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1867
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Türkiye lojistikte yabancıların ilgisini çekiyor

Türkiye lojistikte yabancıların ilgisini çekiyor
Münih Fuarcılık'ın Genel Müdür Yardımcısı Gerritzen, "Türkiye, lojistik sektöründe uluslararası oyuncular için çok ilgi çeken bir pazar" dedi.

Almanya'nın köklü fuarcılık şirketi Münih Fuarcılık'ın (Messe München) Genel Müdür Yardımcısı Gerhard Gerritzen, Türkiye’nin lojistik sektöründeki önemi ve 15-17 Kasım'da İstanbul’da düzenlenecek 11. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Logitrans) Fuarı’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin, sadece kendi içinde mallarının A noktasından B noktasına taşındığı kapalı bir lojistik pazarı olmadığını, aynı zamanda uluslararası şirketler için de bir köprü olduğunu belirten Gerritzen, Türkiye’nin stratejik olarak iyi bir yerde bulunduğuna işaret etti.

Türkiye'nin, Avrupa’ya ve Avrupa’dan başka yerlere malların taşınması için önemli bir aktarma merkezi olduğunu vurgulayan Gerritzen, birçok tekstil ve otomobil şirketinin üretim fabrikalarının bu ülkede bulunduğunu, burada üretilen malların başka pazarlara taşınması gerektiğini söyledi.

Tüm bunların lojistik alanında Türkiye’yi cazip kıldığını ifade eden Gerritzen, "Türkiye, lojistik sektöründe uluslararası oyuncular için çok ilgi çeken bir pazar." dedi.

"Lojistik sektörü Türkiye’de iyi bir gelişme sağladı"

Gerritzen, lojistik sektöründe Türkiye’de önemli şirketler bulunduğunu, bunların uluslararası alanda ağlar kurduğunu, ciddi büyüme gerçekleştirdiğini ve uluslararası alanda rekabet edebileceğini belirterek, lojistik sektörünün Türkiye’de iyi bir gelişme sağladığını kaydetti.

Uluslararası şirketlerin doğrudan Türkiye'de iş bağlantıları kurmak veya Türk şirketleriyle ortaklık yapmak istediğini ifade eden Gerritzen, "Türkiye'yi önemli bir pazar gören ve orada yatırım yapmak isteyen şirketler var. Ekonomi genellikle siyasetçilerden daha uzun vadeli bakıyor." diye konuştu.

İpek Yolu Projesi ve havayolu bağlantılarına dikkat çekti

Türkiye’de önemli rol oynayan bir başka konunun da altyapının iyileştirilmesi olduğunu vurgulayan Gerritzen, İpek Yolu Projesi kapsamında yapılacak ulaşım alanındaki bağlantılar ve hava taşımacılığına dikkati çekti.

Gerritzen, İstanbul'da yapılan aktarmalarla dünyanın her tarafına ulaşılabileceğini, bunun hem kargo hem de sivil havacılık için geçerli olduğunu belirterek, "Türkler, hem Körfez ülkeleri hem de Avrupa kıtasındaki hava yolu şirketleri için çok ciddiye alınacak rakiptir. Lufthansa ve diğerleri tarafından da böyle görülüyor." şeklinde konuştu.

Logitrans Fuarı'nda lojistik sektöründeki oyuncuları bir araya getireceklerini ifade eden Gerritzen, 24 ülkeden 150 firmanın fuara katılacağını bildirdi.

Fuarda tüm sektörü ilgilendiren Endüstri 4.0 ve İpek Yolu ağırlıklı olmak üzere çeşitli konularda konferanslar olacağını belirten Gerritzen, fuara 13 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.

Bu haber toplam 15085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim