• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Yurtiçi Kargo’nun “Ar-Ge Merkezi” onay aldi

Yurtiçi Kargo’nun “Ar-Ge Merkezi” onay aldi
Türk kargo sektöründe gerçekleştirdiği ilkler ve son yıllarda dikkat çeken teknoloji yatırımları ile adından söz ettiren Yurtiçi Kargo’nun Ar-Ge merkezi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kurulduğu 1982 yılından beri gerek operasyonel mükemmellik, gerekse müşteri ilişkileri yönetimi gibi alanlarda her daim sektörün öncülerinden biri olan Yurtiçi Kargo, bilgi ve teknoloji alanındaki sürdürülebilir, yenilikçi ve yaratıcı çözümlerini,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2017 tarihinde onaylanan, Ar-Ge biriminin katkılarıyla geliştirmeye devam edecek.

Yeni nesil Ar-Ge birimi ile geleceğe yönelik yaratıcı çözümler, kargo sektöründe ilkler ve müşteri odaklı hizmetler yaratmaya devam edecek olan Yurtiçi Kargo, sistem yönetimi, yazılım geliştirme, altyapı ve iş sürekliliği, entegrasyon servisleri ve mobil teknolojiler alanlarında uzmanlaşmış kadrosu ile yeni projelerin çalışmalarına hızla başladı.  

Önümüzdeki dönemde Yurtiçi Kargo tarafından uygulanacak Ar-Ge projeleri arasında, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde gönderi ve bilgi güvenliği ile ilgili her türlü bilgi ve gönderi varlıklarının Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarında projelendirilmesi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri kapsamında verimliliğin arttırılması ile operasyonel mükemmelliyet sağlayacak karar destek sistemlerinin geliştirilmesi dikkat çekiyor. Ayrıca, gönderi ve dağıtım optimizasyonu, birim verimliliklerinin arttırılması, dinamik iş planlama modelinin oluşturulması, iş ve çalışma modeline uygun iş zekası çözümleri gibi çalışmalar öne çıkıyor. 

Söz konusu çalışmalar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 5746 sayılı Ar-Ge Merkezleri kanunu sayesinde özellikle de kargo sektörünün ihtiyaç duyduğu araştırma, geliştirme ve inovasyon konularında çok daha güçlü ve etkin bir hale ulaşılması anlamında atılan önemli adımları oluşturmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 17074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim