• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

DHL, Brüksel'deki yeni merkeziyle kapasitesini 4 kat artırdı

DHL, Brüksel'deki yeni merkeziyle kapasitesini 4 kat artırdı
DHL, Brüksel Havalimanı’nda açılışını gerçekleştirdiği bölgesel dağıtım merkeziyle Brüksel’deki kapasitesini dörde katlıyor. Otomatik tasnif sistemi sayesinde 42 bin kadar gönderiyi işleyecek olan merkez, şirketin karbon ayak izini de yılda 768 ton CO2 az

Dünyanın önde gelen uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi DHL Express, başta Avrupa olmak üzere dünya çapındaki tüm operasyonlarına katkıda bulunacak yeni bölgesel dağıtım merkezini açarak Brüksel Havalimanı’ndaki kapasitesini artırdı. Lojistik alanında en son teknolojiye sahip bu gelişmiş dağıtım merkezi, DHL Express’in Brüksel’deki kapasitesini neredeyse dörde katlıyor ve saatte 42.000 gönderiye çıkarıyor. DHL Express bununla birlikte, 140 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaptığı dağıtım merkezi için 200 kişi daha istihdam etme planını, hedeflediği tarihten tam üç yıl önce gerçekleştirmiş oldu.

DHL Express CEO’su Ken Allen Brüksel’deki yeni tesisin açılışıyla ilgili şunları söyledi: “Brüksel, DHL Express ağında dünya çapında hayati bir rol oynuyor. Brüksel Dağıtım Merkezi, dünyadaki en büyük dağıtım merkezlerimizden biri ve Avrupa’nın lojistik merkezindeki konumundan ötürü, bu bölgedeki şirketleri dünyaya bağlamakta önemli bir rol de oynuyor. Dünya çapındaki yatırım planımızın kilit noktasını oluşturan bu yeni dağıtım merkezi; büyümemizi, ağımızın verimliliğini ve müşterilerimizin DHL Express’i tercih etmesini sağlayan yüksek kalitemizi de destekleyecek.”

DHL Express Türkiye Genel Müdürü Claus Lassen ise şu açıklamada bulundu: “En son lojistik teknolojileriyle donatılan Brüksel’deki bu yeni dağıtım merkezi DHL Express’in dünya çapındaki müşterilerine daha iyi bir hizmetle daha fazla gönderiyi daha hızlı ve verimli şekilde işlemesine yardımcı olacak. Ek kapasite, hız ve esneklik sağlaması sayesinde ulusal sınırları müşteriler için engel olmaktan kaldıran bu merkezin, özellikle İstanbul’un üçüncü havalimanında açılacak yeni tesisimiz için bize örnek teşkil edeceğini söyleyebilirim.”

Depo ve ofisler de dahil 36.500 metrekare büyüklüğünde olan yeni dağıtım merkezi, DHL Express’in Brüksel’deki kapasitesini dört katına çıkarmış oluyor. Tam kapasiteye ulaştığında, iki otomatik tasnif sisteminin saatte 42.000’e kadar gönderiyi işleyebilmesi ile global DHL ağındaki en büyük beşinci dağıtım merkezi olacak. Avrupa’da çok sayıdaki noktaya hava ve kara bağlantısının yanı sıra, Amerika kıtası, Ortadoğu ve Afrika’ya doğrudan kıtalar arası bağlantı da sağlıyor. DHL’in GoGreen programı kapsamında, yeni dağıtım merkezi, daha etkin tasnif teknikleri ve daha iyi yalıtım sayesinde şirketin ekolojik ayak izini yılda 768 ton CO2 azaltıyor. Merkez aynı zamanda TAPA ‘A’ güvenlik standartlarına uygun şekilde sertifikalandırıldı.

Bu haber toplam 17633 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim