• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Arkas Lojistik, 30 milyon euroluk yatırım yapacak

Arkas Lojistik, 30 milyon euroluk yatırım yapacak
2018'de de yeni yatırımlara odaklanan Arkas Lojistik yüzde 15 büyüme hedefliyor.

Geçen yıl 2 milyon dolarlık yatırımla 4 yeni depo açan Arkas Lojistik, bu yıl da 30 milyon euroluk yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket bu yatırımla yüzde 10-15 üzerinde büyüme planlıyor.

2017'yi dolar bazında yüzde 15 büyüme ile kapattıklarını dile getiren Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, "2018'de de yeni yatırımlara odaklandık. Büyüme hedeflerimiz ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz yatırım planlarımızın başında araç yenileme, araç ve iş makinesi alımları ile Demiryolu Serbestleşmesi ile birlikte lokomotif yatırımı geliyor. Demir İpekyolu olarak anılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı'nda Türkiye'den ilk treni yükleyen şirket olarak demiryolu taşımacılığını uzun yıllardır önemsiyoruz. 2018 yılında tüm bu konuları kapsayan toplam yatırımlarımız 30 milyon Euro'dan fazla olacak" dedi.

Diane Arcas, hizmet çeşitliliğini ve farklı sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemsediklerini belirterek, depoculuk, terminal hizmetleri, nakliye ve forwarding hizmetlerinin yanı sıra geliştirdikleri ağır yük nakliye ve multimodal taşıma hizmetlerinin de katkısıyla, bu yıl da yüzde 10-15'in üzerinde büyüme hedeflediklerini belirtti.

Entegre ve çözüm odaklı yapılanma va yatırımlarıyla sektör içinde farklılaşan Arkas Lojistik'in 2018'de de yeni yatırımlar ve müşteri odaklı çözümleriyle dikkat çekeceğini belirten Arcas, " 2017 yılında yurt içinde özellikle nakliye ve yurtiçi dağıtımın yanı sıra lojistik zincirini tamamlamak üzere depolama ve dağıtıma da önem verdik. 5 milyon euroluk yatırımla filomuzdaki çekici sayımızı 520'ye, dorse sayımızı da 700'e çıkardık. Çekici ve dorse yatırımımıza ek olarak 2 milyon dolar tutarında Mersin/Yenice, Denizli/Kaklık, İzmir/Aliağa ve İzmit/Körfez olmak üzere 4 yeni depo yatırımı yaparak 11 şehirde 15 terminal sayısına ulaştık. Bugün 413 bin metrekare açık ve 12 bin metrekare kapalı konteyner depolama alanımız mevcut" dedi.

Dağıtım lojistiğinde büyüyor

Konteyner taşımalarına ek olarak FTL (Full Truck Load) diğer adıyla komple kamyon taşımaları yapan Arkas Lojistik, FTL ile başlamış olduğu bu dağıtım ağını daha da güçlendirerek orta vadede parsiyel dağıtımda da Türkiye'de en güçlü oyuncularından biri olmayı hedefliyor. Hızlı bir şekilde geliştirmekte olduğu nakliye iş geliştirme birimi Türkiye'nin 81 iline dağıtım yapıyor. Petrol Ofisi, Yurtbay Seramik, Pınar Su ve Sanica Boru gibi markalarla uzun vadeli kontratlar dahilinde dağıtım hizmetlerine devam ediyor.

Ayrıca şirketin, devletin hava terminallerine yaptığı yatırımlar paralelinde hava taşımacılığını geliştirmek de gündem maddeleri arasında.

2017'de 4 yeni depo yatırımıyla güçlendi

Arkas Lojistik'in geçen yıl tamamladığı Mersin-Yenice Terminali, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın Mersin'in Tarsus ilçesinde, Yenice bölgesinde yapımına başladığı Lojistik Merkezi Projesi'nin yanı başında faaliyetlerini sürdürüyor. Burada konteyner elleçleme, depolama ve stuffing hizmetleri veren Arkas Lojistik, Mersin-İskenderun limanlarına direkt bağlantılı demir yolu hatları ve bölgede yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı ile intermodal taşımacılık projeleri sayesinde müşterilerine daha geniş bir hinterlanda, daha hızlı ulaşım imkânı vermeyi amaçlıyor. Demir yolunun sağladığı avantajları müşteri odaklı kullanan Arkas Lojistik, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde bulunan maden ve mermer işletmelerinin güneydeki limanları daha etkin kullanmalarını hedefliyor.

Firmanın geçen yıl devreye aldığı Denizli-Kaklık Terminali, Honaz TCDD Kaklık İstasyonu'nda 4 bin metrekare beton zemin alana kurulu. Bu terminalde konteyner iç dolum-iç boşaltım hizmetleri, demir-çelik depolama, rulo saç depolama, mermer depolama ve elleçleme, VGM kantar hizmeti, maden depolama-dolum hizmetleri veriliyor.

23 bin metrekarelik alana sahip İzmir Bölge-Aliağa Terminali de Arkas Lojistik'in geçen sene yaptığı yatırımlar arasında. Burada verilen hizmetler ise dolu/boş konteyner depolama-elleçleme, blok mermer stoklama, maden stoklama, konteyner iç dolum ve iç boşaltım, VGM kantar hizmetleri, reefer teknik hizmetleri, konteyner bakım-onarım ve konteyner yıkama olarak sıralanıyor.

İzmit Körfez Terminali'de 10 bin metrekarelik beton zemin alanıyla geçen yıl Arkas Lojistik'in gücünü artıran yatırımlardan oldu. Dolu/boş konteyner depolama-elleçleme, reefer teknik hizmetleri, konteyner bakım-onarım, askılı konteyner kurulumu, inner-liner bag serimi, demir-çelik depolama, rulo saç depolama, mermer depolama ve elleçleme, bigbag, VGM kantar hizmeti, paletli konteyner yükleme-boşaltma ve konteyner yıkama hizmetlerinin verildiği bu terminal Evyap Limanı'na 10 kilometre, DP World Limanı'na 7 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: DÜNYA

Bu haber toplam 17896 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim