• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Çavuşoğlu Nakliyat: “Gıda lojistiğinde haksız rekabet var”

Çavuşoğlu Nakliyat: “Gıda lojistiğinde haksız rekabet var”
Sektörde, gıda maddesi taşımacısı olmasına rağmen, kimyasal madde taşıyan çok sayıda firma olduğunu söyleyen Çavuşoğlu Nakliyat Genel Müdürü Mustafa Karakuyu, "Bu firmalarla rekabet etmeye çalışırken, aynı anda kaliteyi yakalamak zor olabiliyor" dedi.

Gıda lojistiği, kalite, uzmanlık ve hijyenin bir arada olması gereken hizmet alanlarından bir tanesi. Öyle ki, piyasada bitkisel yağ taşıdığını iddia eden bazı firmalar kalitesiz hizmet sunmakla kalmıyor, halk sağlığını da büyük bir tehlikeye atıyor. Bu firmalardan ayrılan ve gıda taşımacılığını hassasiyetle yapan firmalardan bir tanesi de Çavuşoğlu Nakliyat. Çeyrek asırdır bitkisel yağ taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firma, uzmanlığıyla rakiplerinden ayrılırken, tanker temizliği konusunda da kaliteli hizmet sunuyor. 

“Şu anda 115 araçlık filomuzla hizmet veriyoruz” diyen Çavuşoğlu Nakliyat Genel Müdürü Mustafa Karakuyu, bitkisel yağ taşımacılığının püf noktalarını açıklıyor. Karakuyu, “Bitkisel yağ taşımacılığı çok fazla hassasiyet gerektiriyor. Taşıdığınız tankerin türü, tankerin temizliği ve özellikle belli yağlar için taşıma sıcaklığı önemli konular. Şu anda 115 araçlık filomuzla hizmet veriyoruz. Filomuzda bulunan araçlar, taşınan her ürün farklı bir tip tank ihtiyacı doğurduğu için, farklı gruplara ayrılmış ve ürüne uygun olarak tasarlandı.  Araçlarımız, izoleli krom tanklardan oluşuyor ve bunların bazıları karıştırıcılı, bazıları ısıtıcılı özellikte” ifadelerini kullanıyor.

“Yeni yağ için tank tamamen temizlenmeli”

Tanker temizliğinin bitkisel yağ taşımacılığı için “en hassas” konu olduğunu söyleyen Karakuyu, “Piyasada gıda taşımacılığı yaptığını iddia eden, bununla birlikte aynı tankerlerle kimyevi madde de taşıyan firmalara rastlamanız büyük olasılık. Yağ sanayicilerinin büyük bir kısmı, taşıma işinin sadece ticari boyutunu göz önüne alıyor, kalite için gereken özeni göstermiyor. Bu konuda devletin de yaptırımları yok maalesef. Bırakın kimyevi madde taşımayı, taşıdığınız farklı bir tür yağın bile, diğer bir yağı yüklemeden önce tamamen temizlendiğinden emin olmak zorundasınız. Bu durum da uzmanlık gerektiriyor. Örneğin, palm yağları gibi bazı ürünlerin, belli sıcaklıklarda taşınması gerekiyor. Bu nedenle tankerlerinizin de bu tür taşımaya uygun olması ve periyodik kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerekiyor” diyor. Tank temizliği konusunda bilgiler veren Karakuyu, “Tank temizliğini çoğunlukla kendi tesisimizde gerçekleştirmekle beraber, bazı güvenilir yıkama şirketleri ile de çalışıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“Yatırım planlarımız var”

Biz ise, ‘Türkiye’de bitkisel yağ taşımacılığı sektöründe, kalite ve güvenilirliğimizle öncü kuruluş olarak yer almak’ vizyonu ile yola çıktık. Bu vizyona ulaşmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana sadece “Nasıl daha iyi yaparız?” sorusunun cevabını aradık. Sürekli geliştik, şimdi alanımızda önde gelen firma olduk.  Örneğin, geçtiğimiz yıl filomuza 30 adet yeni araç katıldı. Bu yıl için büyük yatırım planlarından ziyade, taleplere göre araçlar üzerinde ve tesis alt yapımızda değişiklikler yapıyoruz.  Önümüzdeki yıl için ise tesisimizi geliştirme ve gerekli alt yapı donanımları için yatırım planlarımız var.”

“Sektörde haksız rekabet var”

Sektörde sıkça dile getirilen “haksız rekabet” iddiasına da değinen Karakuyu, konuşmasına şöyle devam ediyor: “Sektörde haksız rekabetin olduğunu düşünüyorum. Özellikle belirtmeliyim ki, bu sektörde maliyetlerinden kısmak adına motorin yerine yağ yakan, gıda maddesi taşımacısı olmasına rağmen kimyasal madde taşıyan birçok firma var. Bu firmalar ile rekabet etmeye çalışırken aynı anda kaliteyi de yakalamak zor olabiliyor. Bununla birlikte bilinçli yağ sanayicileri, zaten işi kaliteli bir şekilde yapan firmayı tercih ediyor. Fakat taşıma ücretleri konusunda bahsettiğim türden rakiplerle kıyaslanmak ise haksız rekabeti doğuruyor."

AYSUN YAZICI- LOJİSTİK & EKİPMANLAR

Bu haber toplam 3654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim