• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

GEFCO 2016 yılının ilk yarısında güçlü bir karlılık yakaladı

GEFCO 2016 yılının ilk yarısında güçlü bir karlılık yakaladı
Endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri olan GEFCO Grup, 2016 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 değerinde bir artış yakalayıp toplamda 2,2 milyar Euro ciro sağladı.

Endüstriyel lojistik ve otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri olan GEFCO Grup, 2016 yılının ilk yarısında, bir önceki yıla kıyasla yüzde 3,5 değerinde bir artış yakalayıp toplamda 2,2 milyar Euro ciro sağladı. Yılın ilk altı ayı için FAVÖK*, 2015 yılının ilk yarısına kıyasla yüzde 27,5 artarak 91,3 milyon Euro olarak gerçekleşti.( *Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kar) Maliyet esnekliğini artırmak amacıyla 2014 ortasında başlatılan performans planı, GEFCO'nun "hafif varlık" iş modeli ile birlikte şirketin etkin maliyet yönetimine katkıda bulundu. GEFCO, bu karlılık artışını satın alma yönetimini optimize etmeye ve petrol fiyatlarındaki istikrarın oluşturduğu olumlu ortamda sabit maliyetleri düşürmeye yönelik gerçekleştirdiği proaktif politikasına bağlıyor.

2015 yılı sonunda IJS Global şirketinin satın alınması ve nakliye faaliyetlerindeki yükselmeyi vurgulayan, GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal “GEFCO, rekabet gücünü arttırma ve en iyi lojistik çözümlerini sunma kabiliyetini bu yıl da başarıyla sergiledi. Karlılık artışımızı, çalışanlarımızın üstün performansına, satın alma yönetimindeki optimizasyona ve sabit maliyetleri düşürmeye yönelik yürüttüğümüz stratejimize borçluyuz” şeklinde konuştu.

Müşteri portföyü büyümeye devam ediyor

Lider otomotiv üreticileri ve tedarikçileri tarafından lojistik iş ortağı olarak tercih edilen GEFCO, karmaşık tedarik zincirlerini yönetmek ve optimize etmek amacıyla dünya çapında 65 yıldır faaliyet gösteriyor. 2016 yılının ilk yarısında işbirliği yaptığı şirket portföyünü genişleten GEFCO: İspanya'da Nintendo, Türkiye'de ŞİŞECAM, Sırbistan ve Bosna'da demiryolu taşımacılığı, Same Deutz Fahr için Türkiye'de bitmiş araçların dağıtımı, Ratier Figeac ile Fransa ile Fas arasında ticari akışlar için havacılık sektörü; Rusya'da çelik ve madencilik sanayiinde faaliyet gösteren Rus Severstal Grubu gibi önemli müşterilere hizmet veriyor.

Büyümenin temelinde globalleşme var

2016 yılında Hollandalı nakliye şirketi IJS Global'in satın alma işlemini tamamlayan GEFCO; Çin, Güney Doğu Asya, Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'deki varlığını ve hizmetlerini güçlendirdi. Bu coğrafi genişleme ile ortaklıkların sayısını ise 44'e yükseltti. IJS Global’in satın alınması ile GEFCO; ilaç, yüksek teknoloji, uzay ve havacılık ürünleri taşımacılığında da portföyünü çeşitlendirdi. Dünya genelinde 300 lokasyonlu kıtalar arası ağıyla GEFCO, müşterilerinin uluslararası büyümesini desteklemek amacıyla global lojistik çözümleri sunmaya devam ediyor.

GEFCO sanayi ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlara katma değer sağlamak ve rekabet avantajlarını artırmak için lojistik planları tasarlıyor ve uyguluyor. GEFCO’nun müşterilerine sunduğu performans son 65 senede özellikle de en karmaşık ve en talepkar sektörlerden biri olan otomotiv sektöründe edindiği uzmanlığa dayanıyor. 150 ülkede faaliyet gösteren GEFCO Avrupa’nın en büyük 10 Lojistik Grubu arasında yer alıyor. Dünyanın dört bir yanında 350’den fazla merkez ve tesiste 11.500 çalışanıyla hizmet veren GEFCO Grup, 2014 senesinde 4,1 milyar € ciro yaptı. Grup, Güneydoğu Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Doğu Asya ve Güney Amerika’daki faaliyetlerini artırarak sürdürmektedir. 

Bu haber toplam 10827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim