• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TEMSA akıllı araç teknolojisini dünyaya satacak

TEMSA akıllı araç teknolojisini dünyaya satacak
Teknoloji şirketine dönüşmeyi hedefleyen TEMSA, akıllı araç üretiminde siber güvenlik ve büyük veri konularında STM ile işbirliği yapıyor. Ortak teknoloji dünyaya ticari ürün olarak pazarlanacak.

Akıllı araç üretimiyle yeni bir dönemin startını 2015 yılında veren TEMSA, büyüyen hedefler doğrultusunda sahip olduğu yenilikçi kimliğini yeni iş birlikleri ile genişletiyor. TEMSA, “siber güvenlik ve büyük veri” konusunda Türkiye’nin lider şirketlerinden Savunma Teknolojileri ve Mühendislik (STM) ile iş birliğine imza attı.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik ve STM Genel Müdürü Davut Yılmaz’ın katılımıyla dün Sabancı Holding’de imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde STM ve TEMSA, akıllı araçlar için yeni teknolojiler geliştirecek. İki şirket, “Akıllı Araçlar, Büyük Veri Analitiği, Endüstri 4.0, Nesnelerin İnterneti (IoT), ve Siber Güvenlik” konularında iş birliği yapacak.

TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik, “İş birliği çerçevesinde TEMSA tarafından geliştirilmekte olunan Smart Mobility programlarının hedefl ediği değer ve çözümlerin etkinliğinin artırılması planlanıyor. TEMSA liderliğini sürdürdüğü otobüs pazarında otobüs üretmekle birlikte, akıllı ulaşım çözümleri üreten, yenilikçi ve girişimci, fark ve değer yaratan teknoloji şirketi olma yolundaki vizyonuyla ilerliyor. Bu vizyon doğrultusunda akıllı araçlar, elektrikli araçlar ve SMART 2020-akıllı fabrikalar başlıklı Smart Mobility programlarının gelişimine STM ile yapılan bu iş birliğinin önemli katkısı olacak” dedi.

TEMSA’nın Ar- Ge’ye verdiği önemi vurgulayan Dinçer, “Bir teknoloji şirketine dönüşüyoruz. Ürün gamımızdaki 25 aracın 23’ünü son üç yılda yaptık ya da geliştirdik. 5 yıl sonra da otonom araç üretme hedefimiz var” dedi.

Ulaşımın dijital dönüşümüne katkı

STM Genel Müdürü Davut Yılmaz ise imza töreninde, TEMSA ile gerçekleştirilecek iş birliğini, ‘TEMSA Smart Mobility programları’ kapsamında geliştirilecek ürünlerin, şehirlerin ulaşımını dijital dönüşümün hızıyla senkronize edilecek” şeklinde vurguladı. Yılmaz, “STM’nin özgün olarak tasarladı ğı ve ulaştırmanın yanı sıra farklı sektörlerde bağımsız çalışabilen Türkiye’nin ilk ve tek büyük veri analitiği platformu Overa (Optimizasyon Veri Analitiği), TEMSA tarafından üretilen elektrikli ve akıllı araçlar için teknoloji geliştirilmesinde kullanılacak” dedi.

Teknoloji ticari ürüne dönüştürülecek

İş birliği sayesinde TEMSA tarafından yürütülen SmartMobility programlarının, başta üretim, bakım, lojistik, pazarlama, bilgi teknolojileri ve inovasyon faaliyetleri olmak üzere operasyonlarda müşteri memnuniyetini ve güvenliği ön planda tutarak teknolojik olarak geliştirilmesi sağlanacak. Bu kapsamda ortaya çıkacak ihtiyaçlara, büyük veri algoritmaları kullanılarak ileri seviye veri analitiği, veri bilimi, optimizasyon uygulamaları ve çeşitli yazılımlar aracılığı ile STM ve TEMSA tarafından çözümler geliştirilecek. Bu süreçte, TEMSA akıllı araçlarından elde edilecek verinin siber güvenliği de STM tarafından geliştirilecek çözümlerle sağlanacak. TEMSA ve STM iş birliğinde, toplanan tüm bu verinin ileri seviye büyük veri analitiği, yapay zeka ve optimizasyon teknikleri kullanılarak incelenmesi ve yorumlanmasıyla birlikte geliştirilecek akıllı ulaşım çözümlerinin dünya pazarına ticari ürün olarak sunulması hedefleniyor.

STM; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri; görevlerini gerçekleştirmek amacıyla Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile 1991 yılında kuruldu. STM, kaliteli ve teknoloji odaklı hizmet/ürün sağlayan, toplumsal değerlere ve çevreye duyarlı rekabetçi bir şirket olma hedefiyle küresel ölçekte ve aynı zamanda Türkiye’nin hedeflerine odaklı, kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak sürdürülebilir çözüm ve yapılar üretme noktasında 25 yıllık bilgi birikimiyle çalışmalar yürütüyor.

Bu haber toplam 7610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim