• BIST 9419.66
  • Altın 2745.552
  • Dolar 33.9941
  • Euro 37.487
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 30 °C

Askeri gemiler Türk Loydu’na emanet

Askeri gemiler Türk Loydu’na emanet
Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi olan TÜRK LOYDU klaslı "TCG Bayraktar” geçtiğimiz hafta düzenlenen törenle denize indirildi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (ADİK Tersanesi) Türk Loydu klası altıda inşa ettirilen ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanımına sunulacak olan ileri teknolojiye sahip geminin üst binası balistik korumalı olup, gemi; nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahiptir. TCG Bayraktar, 138 metre boyunda, üzerine helikopter inebilecek pisti olan, toplam 486 personel, 1200 ton çeşitli yük ve araç taşıma kapasitesine sahip, ayrıca güvertesinde taşıdığı 4 adet çıkarma gemisi ile sınıfının en üstün niteliklerine haiz çok özel bir amfibi gemidir.

1962 yılından bu yana Türk denizciliğine hizmet vermekte olan milli klaslama kuruluşumuz Türk Loydu’nun 50 yıllık serüvenine sığdırdığı yaklaşık 100 askeri geminin en önemlilerinden biri olan bu proje Türk Loydu için önemli bir mihenk taşı özelliğine sahiptir. Türk Loydu Türkiye’deki klas kuruluşları arasındaki Tesis Güvenlik Belgesine (Milli Gizli ve NATO Gizli) sahip tek klas kuruluşudur. 

Türk Savunma Sanayi ve Türk Loydu İşbirliği 

Türk Loydu, var oluş amacı yönünden bu ülke için çok özel bir değere sahip olan milli bir kuruluş olarak, 1962’den bu yana gerçekleştirdiği ticari gemilerin klaslanması ve endüstriyel ürünlerin muayenesi hizmetlerinden edinmişolduğu ciddi deneyim ve bilgi birikimini 1995 yılından beri verdiği askeri gemilerin klaslanması hizmeti ile perçinledi. Türk savunma sanayi tarafından Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları için inşa edilen 60 adet; dost ve müttefik ülkelerin Deniz Kuvvetleri için inşa edilen yaklaşık 40 adet askeri geminin; dizayn ve inşa kontrolünü, malzeme ürün sertifikasyonunu gerçekleştirmiş olan Türk Loydu; Türk savunma sanayinin gelişiminde gerek gemilerin kontrolü gerekse ürün sertifikasyonu konusunda üzerine düşen görevi en iyi biçimde yerine getirerek devamediyor. 
Yakın dönemde çok önemli başka askeri gemi projeleri ile devam edecek olan savunma sanayi atılımında yine Türk Loydu milli klasımız olarak hizmet verecek. 

Türk Askeri Gemileri Diğer Ülkelerde de Rağbet Görüyor

Türkiye’de gelişen askeri gemi inşası ve ortaya çıkan modern askeri gemiler Türkiye’nin bu konuda ilgi odağı olmasını sağladı. Bu sayede Türk tersanelerinin, Türk dizaynerlerin ve Türk Loydu’nun müttefik ülkeler için hizmet verme potansiyeli yaratıldı. Tüm bu gelişmeler ise Türk Loydu’nun askeri gemiler konusundaki tecrübesi ile diğer klas kuruluşlarının bilgisine ve tecrübesine saygı duyduğu, işbirliği yapmak istediği bir değer haline gelmesini sağlıyor. 

Türk Loydu askeri gemilerle ilgili deneyimlerini üyesi olduğu INSA (Uluslararası Askeri Emniyet Birliği) ve NSCA (Askeri Gemi Klaslama Birliği) çalışmalarına aktif katılım sağlayarak, bu birliklere üye olan diğer IACS üyesi klas kuruluşları ile de paylaşarak askeri gemi kurallarının oluşturulmasına destek veriyor. 

Türk Loydu Ülkemiz İçin Önemli Olan Her Alanda Var

Türk Loydu yeni kurduğu ARGE firması ile hem inovatif bir sektör olan savunma sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkarmak hem de ilkleri başarmak isteyen sanayici ve üreticilere yönelik çalışmalar yapabilmek için yola çıktı. Türk Loydu, Türkiye’nin en önemli ve değerli kuruluşları ile başlattığı ARGE çalışmaları ve ilk yerli rüzgar türbini imalatıiçin gerçekleştirdiği sertifikasyon gibi yaklaşımlar ile sürekli ulusal başarıya destek verebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

bayraktar-002.jpg

bayraktar1-002.jpg

bayraktar3-001.jpg

bayraktar4-001.jpg

bayraktar5-001.jpg

Bu haber toplam 5295 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim