• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Jandarma ve emniyetin pilotları ile uçuş teknisyenleri mezun oldu

Jandarma ve emniyetin pilotları ile uçuş teknisyenleri mezun oldu
Jandarma ve Emniyet teşkilatlarının havacılık birimlerinde görev alacak 6 helikopter pilotu ile 20 uçuş teknisyeni törenle mezun oldu.

Jandarma ve Emniyet teşkilatlarının havacılık birimlerinde görev alacak 6 helikopter pilotu ile 20 uçuş teknisyeni törenle mezun oldu.

"4. dönem Jandarma Helikopter Pilot Subay Temel Kursu" ile "1. dönem Emniyet Genel Müdürlüğü Temel Teknisyenlik Kursu"nu başarıyla tamamlayan 6 helikopter pilotu ile 20 uçuş teknisyeni, Jandarma Havacılık Komutanlığında düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Jandarma Havacılık Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Doğan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Uygar Elmastaşı ve mezunların aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, Şemdinli'de 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun şehit olduğu haberinin gelmesiyle güne moral bozukluğuyla başladıklarını söyledi.

Bu toprakları vatan tutmak için bedel ödediklerini belirten Ersoy, "Hiçbir şey için hiç kimseye boyun eğmeyeceğiz. Ataklarımız da helikopterlerimiz de insansız hava araçlarımız da Hürkuşlarımız da kendi uçaklarımız da olacak ve biz bu toprakların tek hakimi olmaya, tek egemen gücü olmaya ve Türk milleti olarak bütün bu coğrafyada yaşayan mazlumların gür ve hür sesi olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Ersoy, bugün mezun olan toplam 26 pilot ve teknisyeni, Türk milletinin geleceğine daha güçlü ve teknik şekilde hizmet etmek üzere yetiştirip Türk havacılık sistemine katmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Jandarma Havacılık bugüne kadar 93 mezun verdi

Jandarma Havacılık Daire Başkanı Tuğgeneral Doğan da 4 yıl önce eğitime başlayan Jandarma Havacılık Okul Komutanlığının bugüne kadar 21 pilot ve 72 teknisyeni mezun verdiğini, gelecek yıl nisan ayından itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığının teknisyenlerinin de jandarma havacılıkta eğitim almaya başlayacaklarını belirtti.

Doğan, mezunların teçhiz edildikleri havacılık nitelik ve standartlarıyla, bilgi ve becerileriyle al bayrağın dalgalandığı ve Anadolu güneşinin aydınlattığı her yerde, her zaman muhabbet, aşk ve şevkle görev yapacaklarına yürekten inandığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, dönem birincisi olan kursiyerler yaş kütüklerine dönem brövelerini çakarken, dereceye giren kursiyerlere bröve ve diplomaları verildi.

tsk1.jpgtsk2-003.jpg

Bu haber toplam 38591 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim