• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Mitsubishi Electric CES 2018'de yeni teknolojilerini sergiledi

Mitsubishi Electric CES 2018'de yeni teknolojilerini sergiledi
Mitsubishi Electric’in EMIRAI4 konsept otomobili, daha güvenli ve konforlu iç mekan için en yeni insan makine arayüzü teknolojisini sunuyor.

Mitsubishi Electric, EMIRAI4 konsept otomobilini ve en yeni teknolojilerini ABD'deki CES 2018'de (Consumer Electronics Show-Tüketici Elektroniği Fuarı) sergiledi.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric, "Make the move to mobility" konsepti çerçevesinde akıllı mobilite çağında daha güvenli ve avantajlı bir ulaşım için geliştirdiği sürüş desteği teknolojisine sahip EMIRAI4 konsept otomobilini ve en yeni teknolojilerini, 9-12 Ocak'ta ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2018'de sergiledi.

Mitsubishi Electric’in EMIRAI4 konsept otomobili, daha güvenli ve konforlu iç mekan için en yeni insan makine arayüzü (HMI-Human Machine Interface) teknolojisini sunuyor.

EMIRAI4'de, direksiyon başında uyuklama ve potansiyel tehlike yaratabilecek diğer sürücü davranışlarını izlemek üzere geniş açılı bir iç kamera ile desteklenen sürücü izleme sistemi bulunuyor.

Aynı zamanda diğer araçları ve yayaları aracın kapısının açılması gibi planlanan araç aksiyonları hakkında sezgisel olarak uyarmak üzere yol zeminine ışıklandırmalı ikazlar yansıtan özel bir sistemin de aralarında bulunduğu yeni nesil sürüş destek teknolojilerini içeriyor.

Bu demo otomobil, farklı sürücüleri seslerinden tanıyan ve ön koltukta oturan yolculara çeşitli konularda destek sağlayarak insanlar ve araçlar arasındaki ilişkinin daha da güçlendirilmesine zemin hazırlayan ileri bir HMI teknolojisi içeriyor.

Drone’ların kullanıldığı güvenli sürüş konsepti

Mitsubishi Electric’in fuarda sergilediği teknolojiler arasında, görüş imkanının kısıtlı olduğu ortamlarda yol koşulları hakkında sürücülere bilgi vermek üzere havadan drone'ların kullanıldığı özel bir güvenli sürüş konsepti de yer aldı.

Ayrıca HERE Technologies ile Mitsubishi Electric arasında görüşmeleri süren ileri lokasyon bazlı hizmetin açıklandığı video gösterimi yapıldı. 

Sürücüsüz araç alanı

Mitsubishi Electric'in fuarda yer alan sürücüsüz araç standında, hali hazırda otoyollarda saha testlerinden geçmekte olan xAUTO-US sürücüsüz otomobili de sergilendi.

Mitsubishi Electric’in oto sensörlü ve ağ tabanlı sürüş teknolojilerini test etmek üzere kamusal yollarda gerçekleştirilen sürüş testlerinin yer aldığı bir video gösterimine de yer verildi. Fuar alanında aynı zamanda yüksek kesinlikli 3D haritalandırma teknolojileri ve ürünleri tanıtıldı.

Bu haber toplam 71113 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim