• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Türkiye turizmde, Çin'e alternatif destinasyon olarak tekliflere girdi

Türkiye turizmde, Çin'e alternatif destinasyon olarak tekliflere girdi
Koronavirüs salgını sonrası, Avrupa'dan Çin'e kongre turizmi için gidecekler açısından alternatif destinasyon olarak tekliflere giren Türkiye, kruvaziyerde de ön plana çıkmaya başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2018'de 247 olan Türkiye limanlarına yanaşan kruvaziyer sayısı, geçen yıl 344'e yükseldi. En çok kruvaziyer ağustos ve temmuz aylarında geldi. Ağustosta 67, temmuzda ise 59 kruvaziyer gemisi ülke kıyılarına yanaştı.

Kruvaziyerle geçen yıl toplam 300 bin 896 yolcu taşındı. Bunların 35 bin 289'unu gelen, 44 bin 235'ini giden ve 221 bin 372'sini ise transit yolcular oluşturdu.

En çok kruvaziyer gelen liman 197 ile Kuşadası olurken, en az gemi yanaşan liman ise 1 gemiyle Yalova olarak kayıtlara geçti.

Türkiye, geçen yıl yeniden yükseliş ivmesi yakalayan kruvaziyer turizminde, Çin'deki koronavirüs salgını sonrası alternatif destinasyon olarak öne çıkan turlar arasında yerini aldı.

Seyahat firması HIS Travel'ın Genel Müdür Yardımcısı Merve Özkök, "Felaket senaryoları üreterek, yapacak bir şey yok" diyerek beklemenin sektör açısından faydasının olmayacağının altını çizdi. Özkök, "Bu pazar boşluğunda Türkiye'yi daha iyi tanıtabilir, farklı pazarlardan daha çok turistin, daha çok kongre turizminin (MICE grubunun) buraya gelmesini sağlayabiliriz. El birliğiyle bu global krizi, turizmde bir fırsata çevirebiliriz. Bizler HIS olarak, şu an birçok farklı ülkede kampanyalarımızı artırdık. Farklı pazar arayışlarımızı hızlandırdık. Ürünlerimizi ve fiyatlarımızı yeni pazarlara göre güncelledik. Hedefimiz yüzde 20 büyümeydi bu sene, biz bunu yüzde 30'larda tamamlamak üzere çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Özkök, Avrupa'dan Çin'e gidecek birkaç MICE grubu için Türkiye'nin alternatif destinasyon olarak tekliflere girdiğini dile getirerek, özel ilgi turları için de Türkiye'nin ön plana çıkmaya başladığını belirtti.

Türkiye'nin doğal zenginlikleri ve kültürel değerlerini ön plana çıkararak bu süreçte birçok özel ilgi grubunu ülkeye yönlendirdiklerini bildiren Özkök, "Bu sayı günbegün artacak. Turizm camiası olarak dünyadaki krizleri yönetemeyiz ama kendimizi buna göre konumlandırabiliriz. Sektörde yaşanan bu tarz krizleri fırsata çevirmek de bizim görevimiz. Bu süreç elbet geçecek." şeklinde konuştu.

"Çin'e seyahatler hızla iptal ediliyor"

Japon seyahat acentesi HIS'ın üst düzey yöneticisi Tatsuya Nakamori de Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının küresel bir kriz olduğunu söyledi. Tatsuya, "Her kriz bir fırsattır. Bu süreç aslında kendi içinde birçok fırsat barındırıyor. O yüzden şu anda bu olumsuz süreci turizm sektörü için nasıl bir fırsata çevireceğimizi düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Çin ve bölge ülkelerine yapılması planlanan seyahatlerin, dünya genelinde hızla iptal edildiğini anlatan Tatsuya, ister turistik ister iş amaçlı olsun, bu seyahatlerin bir şekilde yapılmaya devam edeceğini vurguladı.

Bu haber toplam 13009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim