• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Patara, 2020 yılının turizm teması seçildi

Patara, 2020 yılının turizm teması seçildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılını 'Patara Yılı' ilan ettiklerini duyurdu. Patara, Muğla'nın Seydikemer ilçesi ile Antalya'nın en batısındaki Kaş ilçesinin Gelemiş Köyü sınırlarında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'yi hızla bir toparlama sürecine sokarak, 3. çeyrekte ekonomiyi yeniden artı büyümeye geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, öncü göstergelerin, 4. çeyrek rakamı da açıklandığında 2019'un tamamını da artı büyümeyle kapatacaklarına işaret ettiğini belirtti.

"51,7 milyon turist, 34,5 milyar dolar turizm geliri"

Turizmde yılı 51,7 milyon turist ve 34,5 milyar dolar turizm geliriyle kapattıklarının altını çizen Erdoğan, bunu, "Turizmde patlama" olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçen yıl ihracatın yüzde 2'nin üzerinde artarak 180,7 milyar dolara yükseldiğini, dış ticaret açığının yüzde 45 düşerken, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 76'dan yüzde 86'ya çıktığını ifade etti.Erdoğan, Türkiye'nin çok uzun süre cari dengede fazla verir hale gelmeye başladığını vurgulayarak, kasım itibarıyla 2,7 milyar dolar cari fazla elde ettiklerini belirtti.

Liman şehri Patara

Grup toplantısında Erdoğan, turizm sektörü açısından önem taşıyan bir müjdeyi paylaşmak istediğini belirterek, 2020 yılını Patara yılı ilan ettiklerini açıkladı. Patara antik kentinin, Fethiye-Kalkan arasında bulunduğuna işaret eden Erdoğan, Likya'nın ana liman şehri olan Patara'nın, tarihlerinin de önemli sembollerinden biri olduğunu söyledi. Osmanlı Devleti'nin, kuzey Afrika ile olan telgraf bağlantısını, Patara Telsiz Telgraf istasyonu aracılığıyla sağladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Yaklaşık 850 kilometrelik uzunluğuyla Avrupa'nın en büyük hattının ucunda yer alan Patara istasyonu, İtalyanlar tarafından bombalana kadar ülkemize çok önemli hizmetler vermiştir. Bu telsiz telgraf istasyonunu aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırıyoruz. Roma'nın bir parçası olan Likya birliğinin yönetim modeli, ABD'nin kuruluşuna örnek olacak kadar önemlidir. Likya birliğinin meclis binası, tarihi önemine binaen TBMM Başkanlığımız tarafından restore ettirilmiştir. Antik dönemden günümüze kadar ulaşan tek deniz feneri de yine Patara'dadır. Bu deniz fenerini de en kısa sürede ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Şehir kapısından su yollarına kadar, daha pek çok nadide özelliğiyle Patara'yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük. 2020 Patara yılının ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Bu kampanya ile geçtiğimiz yıl 200 bine yakın turisti ağırlayan Patara'yı çok daha ileri bir yere taşımayı hedefliyoruz.''

fpihzbrvtus_zrovxr1jew-001.jpguvotgwyaauw6bxb1opz7ow-001.jpgrbk9lxu2ieo9fhhyk7gyma-001.jpgyp-vk0ufcesfk2kzrkpfcw-001.jpgfr-vlvindekwzcwwtndwea.jpg

Bu haber toplam 13185 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim