Limni-Çanakkale deniz yolu hattı projesi
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Raif Aktur, Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik güçlüklerin Çanakkale için her anlamda büyük bir avantaj oluşturduğunu belirtti.
Aktur, “Atina hükümeti aldığı tasarruf tedbirlerinden dolayı Limni’ye eskisi kadar gemi kaldıramayabilir. Bu bizim için avantaj. Yunanlı turiste gelebilir çünkü fiyatlar onların ülkelerindekine oranla bizde üç kat daha ucuz” dedi. GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise seferlerin Çanakkale’den yapılacağı için Yunanistan’ın bu konuda üstleneceği mali bir yük olmadığını belirterek “Kaybedilecek bir şey yok. Biz gemimizi Limni’ye götüreceğiz onlar değil. Yunanlı dostlar umarım yaşadıkları ekonomik krizden çabuk kurtulurlar.” dedi.
Çanakkale ile Midilli Valiliği arasında uzun süredir devam eden ve yaz sezonuna kadar sonuçlanması beklenen Limni-Çanakkale deniz yolu hattı projesinin işlevi Yunanistan’ın içine düştüğü ekonomik krizle akıllara ‘Acaba bu proje duracak mı’ sorularını getirdi. Yunanistan’ın özellikle denizcilik sektöründe yapmış olduğu devlet desteklerini kaldırması ve ülkede ekonomik krizden çıkış için seferberlik ilan edilmesi tüm ülkelerde ve Türkiye’de olduğu kadar Çanakkale’de de dikkatle izleniyor. Çanakkale ile Limni arasında kurulacak deniz yolu bağlantısının son aşaması ve krizle birlikte projenin nasıl şekilleneceği yönündeki sorulara ilk yanıtı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif Aktur verdi.
Aktur, Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik güçlüklerin Çanakkale için her anlamda büyük bir avantaj oluşturduğunu belirterek “Atina hükümeti aldığı tasarruf tedbirlerinden dolayı Limni’ye eskisi kadar gemi kaldıramayabilir. Bu bizim içim avantaj. Yunanlı turiste gelebilir çünkü fiyatlar onların ülkelerindekine oranla bizde üç kat daha ucuz” dedi.
Mektup yola çıkıyor
Limni’nin bağlı olduğu Midilli Valiliğine ÇTSO olarak deniz kapısı açılmasıyla ilgili iki gün önce bir niyet mektubunun metninin oluşturulduğunu anlatan Aktur bu mektubun bugün yola çıkarılacağını söyledi. Aktur, Limni’nin Kaymakamlıkla idare edilen bir ada olduğunu dolayısıyla Valilik anlamında Midilli’ye bağlı olduğunu belirterek “Limni’de bir sorun yok. Midilli Valisine Limni kaymakamının görüşü de eklenerek bir mektup ele alınmıştır. Biz Limni ile karşılıklı deniz seferi yapacağımızı, sefere konulacak geminin uluslararası standartta olduğunu , ticari olduğu kadar iki ülkenin sosyal ve kültürel hayatına da etki edecek tamamen dostluğa dayanan bir işbirliği olacağı konusunda görüşlerimizi ifade ediyoruz. Dolayısıyla bu mektubun dikkate alınıp bizim lehimizde değerlendirileceğini umut ediyorum çünkü merhum İsmail Cem’in Dışişleri Bakanlığı döneminde bugünkü Yunanistan Başbakanı Papenduru ile iki ülkenin Ege adalarında karşılıklı sefer konulmasını sağlayacak bir protokol var” dedi.
GESTAŞ hazır
GESTAŞ Genel Müdürü Hasan Yürükçü ise seferlerin Çanakkale’den yapılacağı için Yunanistan’ın bu konuda üstleneceği bir maliyet olmadığını belirterek “Yunanistan açısından kaybedilecek bir şey yok. Biz gemimizi Limni’ye götüreceğiz onlar değil. Yunanlı dostlar umarım yaşadıkları ekonomik krizden çabuk kurtulurlar.” Dedi. Yürükçü, Limni hattına konulacak geminin yola elverişlilik belgesi ve kaptan dahil tüm deniz hukukuyla ilgili alt yapısının hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Limni-Çanakkale deniz yolu hattı projesi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Raif Aktur, Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik güçlüklerin Çanakkale için her anlamda büyük bir avantaj oluşturduğunu belirtti.
Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İran'a ait yük gemisi Irak karasularında battıİran'a ait bir yük gemisi Irak karasularında battı. İran, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
'Jet uçak' çözümü ile gemi ihracatına hareketlilik geldiSalgın nedeniyle nisanda %74 düşüşen gemi ve yat ihracatı, alıcıların jet uçakla Türkiye'ye getirilmesi ile mayısta yüzde 7.8 arttı. Gemi inşa, geçen ay ihracatını artıran iki sektörden biri oldu.
Rus savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçtiRus Donanması'na ait 150 borda numaralı savaş gemisi 'Saratov', Çanakkale Boğazından geçti.
Yaşar Canca: 120 bin Türk gemiadamı denizde kaldıTürk Armatörler Birliği İşveren Sendikası Başkan Yardımcısı ve İnce Denizcilik Teknik Müdürü mühendis Ahmet Yaşar Canca, pandemi nedeniyle dünya denizlerinde mahsur kalan 120 bin Türk denizcisinin ülkeye dönmek için beklediğini açıkladı.Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim






















