• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Şifne bölgesine yeni bir marina yapılacak

Şifne bölgesine yeni bir marina yapılacak
Çeşme'de turizm sezonunu değerlendiren Kaymakam Cafer Sarılı, ilçenin gelişebilmesi için nitelikli yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

Çeşme'de turizm sezonu değerlendirildi

Çeşme'de turizm sezonunu değerlendiren Kaymakam Cafer Sarılı, ilçenin gelişebilmesi için nitelikli yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

Çeşme'de görevinin birinci yılını doldurduğunu belirten Sarılı, 'Keşke yatak kapasitemiz 16 bin değil de 46 bin olsaydı. Şu anda bulunan mevcut yatak kapasitesi ilçenin ihtiyacını karşılayamıyor. Bu yatak kapasitesi bize dar geliyor. Bana göre Çeşme'nin en büyük sorunlarından biri tanesi yatak kapasitesi' dedi.

Geçen yıla göre çok iyi bir sezon geçirdiklerini vurgulayan Cafer Sarılı, ilçede düzenlenen etkinliklerin de Çeşme'ye olan ilgiyi arttırdığını belirten, şunları kaydetti:

'Geçtiğimiz yıla göre kesinlikle çok iyi bir sezon geçirdiğimiz söyleyebilirim. Bunda bir çok etken rol oynadı. Özellikle New York Times'ın yayınladığı 'Dünyada Görülmesi Gereken 30 Bölge' arasında Çeşme'nin 8. sırada yer alması ilçeye hareketlilik getirdi. Alaçatı'da düzenlenen Dünya Sörf Şampiyonası, bizim iyi bir sezon geçirmemizi sağladı. Bir çok konuk Çeşme ve Alaçatı'nın, Türkiye'nin önünde yer aldığını söylüyor. İlçeye gelen bir çok insan kendini yabancı bir ülkede hissettiğini belirtiyor. Ayrıca Çeşme Marina'nın açılması bir defa başlı başına Çeşme'ye ayrı bir katkı sağladı. Günde 10 bin kişinin gezdiği Çeşme Marina, ilçeye çok farklı bir hareketlilik getirdi. Turizm sezonunda hafta sonları 600 bin nüfusa yaklaştığımızı düşünüyorum.' Ramazan ayı olmasına rağmen otellerdeki doluluk oranı yüzde 73'ün altına inmediğini de vurgulayan Cafer Sarılı, gelecek yıl turizm sezonuna çok daha iyi hazırlanacaklarını belirtti.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, ilçede turizm alanında en iyi sezonlardan birinin yaşandığını açıkladı. Tütüncüoğlu, tek problemlerinin belediyeye 20 bin nüfusa göre kadro verildiğini, ancak yaz sezonunda Çeşme'nin nüfusunun 600 bine yaklaşması nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşadıklarını belirtti. Bu nedenle belediyenin kontrolündeki plajlarda büyük sıkıntı yaşandığını, günde 3 kez çöp toplamalarına rağmen yetişemediklerini anlatan Tütüncüoğlu, 'Pikniğe, denize gelenler mangalını yakıyor, yemeğini yiyor artıklarını bırakıp gidiyor. Lütfen insanlarımız çöplerini bırakmasın. Noksan kaldığımız noktalardan biri bu çöp konusudur. İnsanlarımız biraz duyarlı olurlarsa hep beraber bu sorunu da çözmüş oluruz' dedi.

Çeşme'nin gün geçtikçe yükselen bir değer olduğunu da vurgulayan Tütüncüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

'Çeşme'nin bu sezon en iyi sezonlarından birini yaşadığı kanaatindeyim. Ramazan ayına denk gelmesine rağmen iyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Bir çok turizm bölgesinde yapılan değerlendirmelere göre Çeşme'nin yaz mevsiminde doluluk oranının zaman zaman yüzde 100'e ulaştığını biliyoruz. Sezon boyunca Çeşme'de esnafın gayet iyi iş yaptığını gözlemledik. Ramazan ayı olmasına rağmen turist sayısında büyük bir düşüş yaşanmadı. Bu demektir ki Çeşme her geçen gün cazibe ve çekim merkezi olmaya devam ediyor. Çeşme Marina'nın, bu durumda katkısı büyük. Şimdi Şifne bölgesinde yeni bir marina yapılması gündemde. Burası için her türlü tetkikler yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı yılbaşında ihaleye çıkacak. Yapılacak marinanın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 2011 sonuna doğru faaliyete geçeceğini düşünüyorum. Şifne Marina 575 yat kapasiteli olması planlanıyor. Şifne Marina da hizmete girdiği takdirde ilçemiz yatçılar için önemli bir konuma gelecektir.' Çeşme Turizm İlçe Müdürü Osman Kabasakal da ilçede yoğun bir yerli turist potansiyeli olduğunu belirterek, Çeşme, Alaçatı, Altınyunus Marina'dan sonra önümüzdeki yıl yapılması düşünülen Şifne Marina'nın bölge için ayrı bir kazanç olacağını vurguladı.

'KORKTUĞUMUZ GİBİ OLMADI'

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Veysi Öncel, Ağustos ayında ilk kez Ramazan'ı yaşadıklarını belirterek, önceleri bu nedenle endişe ettiklerini, ancak turizm açısından korktukları gibi olmadığını bildirdi. Çeşme'nin 2010 yılında şimdiye kadar en iyi sezonlarından birini yaşadığını ifade eden Öncel, 'Otelciler ve esnaf iyi bir sezon geçiriyor. Çeşme'nin gelecekteki en büyük hedefi, turizm planlamalarının bir an önce yapılması ve hayata geçirilmesi olacaktır. Yatırımların önünün tıkanmaması gerekiyor. Geçen yıla göre turist sayısında yüzde 20 ila 25 arasında bir artış söz konusu' dedi. Öncel, Polonyalı turizm acentelerinin, gelecek yıl çok sayıda turist getireceklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 8231 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim