ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
YORUM HATTI
GAZETE BAŞLIKLARI



Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haydarpaşa Port projesine kurul onayı
İstanbul'un en prestijli projelerinden biri sayılan Haydarpaşa Port projesi Koruma Kurulu onayından geçti.
27 Kasım 2011 / 00:07

Haydarpaşa Port projesine kurul onayı

İstanbul'un en prestijli projelerinden biri sayılan Haydarpaşa Port projesi Koruma Kurulu onayından geçti.

Kurul'un düzeltmeleriyle birlikte onaylanan plan değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de oyçokluğuyla kabul edildi. Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahasını Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na ilişkin değerlendirmelerini tamamlayan Kültür ve Tabiat varlıkları Koruma Kurulu, plan düzenlemesinin Üsküdar ve Kadıköy olarak iki parça halinde yapılmasına karar verdi.

Planın Kadıköy sınırları içerisinde kalan kısmını düzeltmelerle uygun bulan Koruma Kurulu, inşaat ve fonksiyon kullanımlarını değiştirdi. Planın, Haydarpaşa ve Kadıköy Merkez olarak belirlenen kısmında Kurul, emsal ve inşaat yüksekliklerinin 4 katla sınırlandırılmasına karar verdi. Daha önce 5 kat ve 27 metre olarak belirlenen yapı yüksekliği 4 kat olarak sabitlendi. Kültürel tesis alanı olarak belirtilen kısımlardaticaret merkezi yapma izni yüzde 20 olarak sınırlandı. Toplam yapılaşma miktarını da azaltan Kurul, tescilli yapıların aynen korunması şartıyla kültür, turizm ve ticaret alanına dönüştürülmesini de onayladı. Ayrıca plan üzerinde korunan akaryakıt istasyonları da iptal edildi. Proje safhasında belirlenecek ihtiyaca göre akaryakıt istasyonları konulabilecek. Haydarpaşa gar binasının giriş katı gar hizmeti olarak kullanılacak. Zemin ve üst katlar müze, konser, sergi, kültürel tesis vekonaklama amaçlı kullanılabilecek. 

GARI GEÇEMEYECEKLER 

Haydarpaşa Garı etrafında oluşturulacak ticaret alanlarında turizm ve eğlence amaçlı yapılacak yapılar, gar binasının çatısından aşağı seviyede olacak. Koruma Kurulu bu nedenle verilen inşaat iznini düşürdü. Kurul'un en önemli değişikliklerinden biri de kazı çalışmalarıyla ilgili oldu. Genel hükümler maddesine "İlgili müze müdürlüğü kazı çalışması gerçekleştirecek" notu eklendi. Gerekli görülen alanda müze müdürlüğü denetiminde kazı yapılacak. 

www.UlasimOnline.Com

ULAŞIM ONLINE TV
ÖZEL HABER
ANKET
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sizce başarılı mı?
EVET
HAYIR
FİKRİMYOK
RÖPORTAJ