• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Asyaport Limanı, bu yıl faaliyete geçecek

Asyaport Limanı, bu yıl faaliyete geçecek
Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu Asyaport Limanı’nda çalışmaları inceledi. Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan Asyaport'un bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oluşturulan Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu Asyaport Limanı’nda çalışmaları inceledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oluşturulan Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu Asyaport Limanı'nda çalışmaları inceledi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Başkanlığı'nda toplanan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu, Asyaport Limanı'nında yaptığı incelemelerde liman sahibi Ahmet Soyuer'den limanın yapım çalışması ve bitirilme aşaması hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Asyaport ve TORSAB İnceleme Komisyonu toplantı ve inceleme gezisine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kamil Günay, Çerkezköy Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri, Malkara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orkun Ekrem Yılmaz ve Ergene Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Bakır katıldı.

Bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor

Türkiye’nin ilk transit konteyner limanı (Hubport) olan Asyaport'un, bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor. Liman 20 metre derinliğe kadar toplam 2000 metre rıhtımı ve yıllık 2,5 milyon TEU’ya varacak kapasitesi ile dünya ölçeğinde bir liman. Asyaport Limanı’nda 11 adet 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-Shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) çevreci bir yaklaşımla, tamamen elektrik enerjisi ile çalışacak şekilde tasarlandı.. Asyaport, denizyolu, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile bölgesinde bir lojistik merkez olarak gelişen Tekirdağ’ın iş ve çalışma yaşamına 1200 kişilik isdihdam kapasitesi ile büyük bir katkı sağlayacak.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 990 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim