• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

1 adet Palamut yaklaşık 1 Kilo çekiyor

1 adet Palamut yaklaşık 1 Kilo çekiyor
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte olumsuz hava şartlarına rağmen denizlerdeki palamutun bol ve iri olması dikkat çekti. Adeta derya kuzuları sözü gerçek olurken, çıkan palamutların ağırlığı yaklaşık 1 kilo çekiyor.

Balık sezonu açılışından birkaç hafta sonra, denizlerdeki palamut bolluğu dikkat çekiyor. Denizlerden çıkan palamutlar, hava şartlarına rağmen bol ve iri. Bu durum hem vatandaşları hem de balık satan esnafı memnun ediyor. Yarım asra yakın süredir balıkçılık yapan Kenan Balcı’da palamut bu sene iri, lezzetli ve ucuz olduğuna dikkat çekiyor. Yaklaşık ağırlığı 1 kilo olan palamut lezzeti ile de dillerde dolaşıyor. Tezgahlara balık almaya gelen müşterilerinde 15 lira olan palamut ilk tercihleri arasında yer aldı. Palamut’un son yıllara oranla artışı ve ağırlığının fazla olduğunu söyleyen Balıkçı Kenan Balcı, “3 senedir böyle bir şey yoktu.

Palamut yoğunluğu yaşanıyor halk bir alan üç alıyor. Havaların kötü gitmesi rüzgarlı olması palamut’un hızını kimse kesemiyor. Hem boyu hem etinin lezzeti çok güzel. Mesela 1 Eylül’de 100 gr olan palamut 800-880 grama ulaştı. En çabuk büyüyen balık palamut. Palamut seneler önce dilim dilim kesilirdi takoz deniliyor balıkçı diliyle, ancak bu kesim biçimi yanlış fileto şeklinde kestiğimiz zaman hem daha temiz hem pişirmesi gayet rahat oluyor.

’’Takoz’’ olarak yaptığımız zaman hem kılçık hem kanı üstünde kalıyor. Pişirirken ise, ister mısır unuyla ister beyaz unla buluyoruz kızmış tavada fileto şeklinde kesilmiş palamut’u pişiriyoruz. Gayet lezzetli ve eşsiz bir tat oluyor müşterilerimizin de tercihi bu yönde.

Bu yıl balık sezonunun açılışına gelen Cumhurbaşkanının ayağının da uğurlu geldiği söyleyebiliriz. Balıkçılar olarak tam gaz gidiyoruz’’ dedi. Balık almak için gelen bir vatandaş ise, “Palamut’u çok beğendim fiyatlar ise çok uygun. Hem doyurucu hem fiyatı uygun ondan dolayı tercih ediyorum “dedi.

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 3119 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim