• BIST 8718.11
  • Altın 2246.949
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Kenya, ilk Sahil Güvenlik teknesini denize indirdi

Kenya, ilk Sahil Güvenlik teknesini denize indirdi
Kenya, sahil şeridinin güvenliği için ilk Sahil Güvenlik teknesini denize indirdi. Yeni faaliyete başlayan Sahil Güvenlik, insan ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı ülkenin karasularını güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Kenya, sahillerini daha güvenli hale getirmek için ilk Sahil Güvenlik teknesini denize indirdi. Teknenin denize indirilmes törenine ülkenin Başbakanı Uhuru Kenyatta ve çok sayıda ülkenin önde gelen yetkilileri katıldı.

Kenya'nın yeni sahil koruma ekibi, 'balık hırsızları'nı avlayacak.

Kenya Başbakanı Uhuru Kenyatta, karasularını korumak ve izlemek için ülkenin ilk Sahil Güvenlik görevini başlattı.

Başbakan Kenyatta, Sahil Güvenlik’in Kenya'ya yılda 100 milyon dolar (78 milyon sterlin) maliyeti veren yasa dışı balıkçılığa karşı koruyacağını söyledi.

Yeni faaliyete başlayan Sahil Güvenlik’in ayrıca, insan ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı ülkenin karasularını güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Şimdiye kadar Kenya'nın deniz güvenliği sadece Donanma'ya bağlıydı. Yetkililer, şimdi güvenlik ve askeri meselelere odaklanmanın daha iyi olacağını söylüyor.

Donanma, çoğu zaman sahil şehri Mombasa'da diğer güvenlik güçleriyle ortak uyuşturucu karşıtı operasyonlar üstleniyordu.

2014 yılında Cumhurbaşkanı Kenyatta'nın emri üzerine 12.6 milyon dolar (9.8 milyon sterlin) değerinde yasa dışı uyuşturucu taşıdığı iddia edilen bir gemiyi yakaladı.

Birçok Afrika ülkesi, yabancı korsanların kendi karasularına girdiklerinden ve balıklarını çaldıklarından şikayet ediyorlar.

Fidye için olan korsanlık, 2011'de zirveye ulaşmış ancak son yıllarda yerel balıkçı topluluklarına verilen desteğin yanı sıra kapsamlı uluslararası askeri devriyeleri nedeniyle önemli ölçüde azaldı.

Uluslararası Göç Örgütü, Kenya'yı insan ticareti için önemli bir geçiş noktası olarak tanımlıyor.

Yeni Sahil Güvenlik biriminin şimdilik tek bir teknesi var. Kenya'nın kıyı şeridinin 621 mil (1.000 km) uzunluğu düşünülünce tamamında devriye gezmesi neredeyse imkansız.

untitled-6-011.jpguntitled-5-009.jpguntitled-4-008.jpguntitled-3-009.jpg

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 13526 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim