• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

GESTAŞ, bayramda en yüksek seviyede hizmet verecek

GESTAŞ, bayramda en yüksek seviyede hizmet verecek
TRT Haber canlı yayınına konuk olan GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Ramazan Bayramı öncesi iskele ve GESTAŞ gemilerinde alınan bayram tedbirleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uslu, “Bayramda en yüksek seviyede hizmet vereceğiz” dedi.

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, TRT Haber canlı yayınında Ramazan Bayramı öncesi iskeleler ve gemilerde gerçekleştirilen bayram tedbirlerini değerlendirdi.

Çanakkale İskelesi’nde gerçekleşen röportajda GESTAŞ’ın bayram öncesi çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Uslu, “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden tebrik ediyorum. GESTAŞ olarak biz de bayrama tüm personelimizle birlikte hazırlık çalışmalarını tamamladık. Gökçeada ve Bozcaada hattında online bilet uygulamamıza başladık. Artık seyahat eden yolcular, planlı seyahatlerini yapıp, online biletlerini alıp, istedikleri hatta istedikleri saatte adalara rahat ulaşımı sağlayabiliyorlar. Toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Bunlardan biri uluslararası seferimiz, Küçükkuyu-Midilli hattımızda çalışacak. 18 Mayıs’tan itibaren Küçükkuyu-Midilli hattımızı tekrardan sezonsal olarak hayata geçirdik.  Bayramda 9 gün boyunca her gün Küçükkuyu’dan Midilli’ye seferlerimiz olacak. Cumadan itibaren Bozcada-Çanakkale direkt seferlerimize başlıyoruz. Toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayımızı maksimuma çıkardık, dönemsel olarak 2-3 gemi takviyesiyle bayramda en yüksek seviyede hizmet vereceğiz” dedi.

“TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN TEDBİRLER ALDIK”

Şehir içerisinde trafiği rahatlatmak için tebdirler aldıklarını kaydeden Uslu, “Sayın Valimizin liderliğinde, kaymakamlarımızın ve Alan Başkanlığı’mızın desteğiyle hep birlikte şehir içerisindeki trafiği rahatlatmak için Çanakkale’de, Eceabat’ta, Kilitbahir’de çeşitli tedbirler aldık. Çanakkale İskelemizde ek olarak yolcularımızın rahat çıkış yapabileceği, yolcu çıkış alanı oluşturduk, bayramdan önce hayata geçireceğiz. Giriş için de araçların kullanabileceği ekstra 3. gişeyi tekrar hizmete açacağız. Karşıda özellikle Kilitbahir en kısa hattımız. 9-10 dakikada Çanakkale’den Kilitbahir’e seferler düzenliyoruz. Bu hatta da araç bekleme sırasında uzun kuyruklar olmaması ve trafiğin hızlı şekilde akması için 250 araçlık Kilitbahir’de Ağadere mevkiinde otopark alanı, yolcularımızın araçlarıyla bekleme alanı oluşturduk” ifadelerini kullandı.

40 EKSTRA SEFER OLACAK

Bayram tarifesine göre toplamda günde 40’dan fazla ekstra sefer olacağını aktaran Uslu, “Bunun dışında yine iskelelerimizin altyapı çalışmaları, zemin düzleme çalışmaları, üstyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bayram boyunca GESTAş tüm personeliyle hizmet verecek. Tarifeli seferlerimizi açıklamamıza rağmen ihtiyaç olduğunda sürekli doldur-boşalt sefer yapacağız. Şimdiden planladığımız bayram tarifesine göre toplamda günde 40’dan fazla ekstra seferlerimiz olacak. Şimdiden herkese hayırlı yolculuklar diliyorum, kazasız belasız. GESTAŞ Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşım hizmeti veriyor. Geçen hafta Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buradaydı. 1915 Çanakkale Köprüsü Asya Kule Keson batırma töreninde hep birlikteydik. 1915 Çanakkale Köprüsü hayata geçtiğinde 2022’de, isteyenler arabalı feribotla karşıya geçerken isteyenler de 1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanacak. Çanakkale’ye turizm anlamında çok ciddi katkı sağlayacak bir çalışma olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

 
Bu haber toplam 3538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim