• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Çok kapaklı yatın tasarımı tamamlandı

Çok kapaklı yatın tasarımı tamamlandı
Jens Cruse yeni bir trend olan kapaklı sistemi yeni 90 metrelik tasarımına entegre ederek yeni yatının takma adını ‘Açık&Kapalı’ koydu.

Jens Cruse yeni bir trend olan kapaklı sistemi yeni 90 metrelik tasarımına entegre ederek yeni yatının takma adını ‘Açık&Kapalı’ koydu. 16 yıl boyunca Blohm + Voss Naval şirketler ortaklığı için uzun süre tasarım yapan Alman tasarımcı, ismini açıklamadı bir tersane için yeni bir tasarım yayınladı. Yayınlanan tasarımda malzemeler için inşa edilecek bağlantı noktalarından yaşama alanlarına bir çok yerde olağan dışı sayıda kapak bulunuyor.

Cruse "Daha çok kapağın olması artık bir moda, bu sayede daha fazla içerisi dışarısı hissiyatı oluşuyor" dedi. Kesinlikle 90 metrelik yat içerisinde birçok kalıcı olmayan iç – dış alana sahip. İçeriden mürettebat ulaşımı için bir kapağa sahip olan, ön çapraz kiriş platformunun yanında sancak tarafının yanında 12 metre kare bir çıkış bölümü ile yıkanma platformu da bulunuyor.
En öne çıkan ayrıntı ise, VIP kabinleri ve yatın her iki tarafında da katlanabilir balkonlar bulunmakta. Ayrıca burun kısmında "yunusları izlemek isteyen misafirler için" ya da daha çok mürettebatla birlikte halat atmak isteyen misafirler için iki ‘açılabilir’ bölüm de yer alıyor.

Cruse ayrıca daha pratik yöntemler için de kapak sistemini kullanıyor. Yatın ortalarına doğru sancak bölgesinde, botun yanaşması için bir bölüm ve yürüme platformu bulunuyor, bunların ikisi de yattan dışarıya doğru açılıyor. Benzer bir durumda ise iskele tarafında mürettebatın bağlantı noktası için bir kapak daha bulunuyor. Ön güvertede bulunan kapakda ise su oyuncakları mevcut. Bir ikincisinde 6,7 metrelik kurtarma botu için bir garaj bulunmakta ve kıç iskele tarafında ise 10 metre ve 12 metrelik iki küçük bot için garaj bölmesi yer almakta. Kalıcı olmayan ve katlabilen balkonların kullanılması ayrıca yatın görüntüsüne de katkı sağlıyor.

Cruse "Bunlar benim için son derece düz ve belirli çizgiler diyor ve ekliyor." Ivır zıvır yok." Yat 3000 grostonun biraz altında olacak şekilde tasarlandı, 14 metreden biraz fazla bir genişliğe ve 4 metreye yakın bir drafta sahip. Yatta ayrıca iki yüzme havuzu, iki spa havuzu, bir helikopter alanı ve bir de sinema bulunmakta.

cruse-yacht-open.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 942 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim