• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Meteoroloji'den Karadeniz'de fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den Karadeniz'de fırtına uyarısı!
Türkiye yazdan kalma güneşli günlere veda ediyor. Bugünden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenen Türkiye’de hava sıcaklıkları 4 ile 8 derece arasında düşecek. Kıyı bölgelerde fırtına uyarısı da yapıldı.

Türkiye yazdan kalma güneşli günlere veda ediyor. Bugünden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenen Türkiye’de hava sıcaklıkları 4 ile 8 derece arasında düşecek. Meteoroloji fırtınaya karşı da uyardı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  Batı Karadenizaçıklarında bugün akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 ( 60-75 Km/s ) kuvvetinde fırtına şeklinde esecek, olan rüzgarın gece saatlerinden itibaren OrtaKaradeniz’de fırtına şeklinde esmesi beklendiğini açıkladı.

Fırtınanın Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesinin tahmin edildiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’nin Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bugün öğle saatlerinde Marmara Bölgesi’nde başlayacak yağışların akşam ve gece saatlerinde de Güney Marmara ve Batı Karadeniz’de etkisini artırması bekleniyor. Yağışların yarın ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının da bugün yurdun kuzeybatı kesimleri ile doğu bölgelerde 2-4 derece, yarın ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 4-8 derece azalması bekleniyor.

SU BASKINI UYARISI   

Metoroloji yetkilileri vatandaşların kuvvetli yağışın neden olabileceği sel, su baskını gibi felaketlere karşı dikkatli olmasını da istedi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinde Marmara Bölgesi’nde başlayacak yağışların akşam ve gece saatlerinde Marmara’nın doğusu (Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ile Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde etkisini artırarak kuvvetli olması, Salı günü ise Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı.

SICAKLIK HİSSEDİLER DERECEDE AZALACAK

Rüzgarın Marmara’nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.  Halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bugün yurdun kuzeybatı kesimleri ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece, Salı günü  ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.  

Hava sıcaklığındaki azalma ve kuvvetli rüzgar ile birlikte Pazartesi günü Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında, Salı günü ise DoğuKaradeniz’in kıyı kesiminde görülecek kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışın neden olabileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, gribal enfeksiyon riski, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtilidi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim