• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

GMO Genel Kurulu tartışmalarla başladı

GMO Genel Kurulu tartışmalarla başladı
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın iki gün sürecek olan 44. Dönem Genel Kurulu, Piri Reis Üniversitesi Süleyman Demirel Kampüsünde gerçekleşti.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 44. Genel Kurulu'nun ilk gün çalışmaları sonuçlandı. GMO Genel Sekreteri Salih Bostancıoğlu'nun açılış konuşmasından sonra Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı seçiminde iki aday yarıştı. Mevcut Yönetim Kurulu tarafından Prof. Dr. Ahmet Ergin ile Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu tarafından aday gösterilen Doç Dr. Şebnem Helvacıoğlu arasındaki Divan Başkanlığı seçimini Doç Dr. Şebnem Helvacıoğlu kazandı.

Divan Başkanlığı seçiminin ardından kürsüye gelen GMO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, sektöre katkı yapan ve hayatını kaybeden meslek büyüklerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, Gemi Mühendisleri Odası'nın kendi döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili kısa bilgi vererek, GMO 44. Dönem Genel Kurulu'nun hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Gemi Mühendisleri Odası'nın  44. Dönem Genel Kurulu'nun sektöre hayırlı olması temennisini belirtti.

Gemi mühendisi olan Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine arasında bulunan 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşılabilmesi için denizcilik sektörünün önemli olduğunu kaydederek, yeni gemi inşa, bakım-onarım ve askeri gemi projelerine atıfta bulunarak, Denizcilik sektörünün  500 milyar dolar ihracata büyük katkı sağlayacağını söyledi.

USÜL TARTIŞMALARI YAŞANDI

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 44. Dönem Genel Kurulu'nda usül tartışmaları yoğun bir şekilde gündemi meşgul ederken, Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu'nun yaptığı organize taktikler, Genel Kurula damgasını vurdu. TMMOB Temsilcisi'nin GMO Genel Kurulu'na müdahalesi yoğun olurken, usül tartışmalarına yaptığı katkılar ile Genel Kurulun, normal seyrinde devam etmesini sağladı.

Özellikle Burak Acar ve Ferhat Acuner'in başını çektiği ekibin, Divan Başkanlığı'na verdiği önergeler, ezici oy çokluğuyla kabul edilirken, 16 maddelik Genel Kurul Gündemi'ni delerek "Yönetim Kurulu Önerilerinin görüşülmesi ve karar bağlanması" maddesinin "Seçimsiz Olağanüstü Genel Kurulda görüşülmesi" teklifi ile yenilenmesi, Osman Kolay Grubu'nu panikletti.

Diğer taraftan, Muzaffer Erdal Kılıç'ın, Dilek ve Öneriler maddesinde kürsüye çıkarak, mevcut Gemi Mühendisleri Odası Yönetimini ve Başkan Osman Kolay'ı ağır bir şekilde eleştirmesi Genel Kurula katılan üyeler tarafından alkışlarla karşılandı.

gmo2.20140419211131.jpg

gmo3.20140419211151.jpg

gmo4.20140419211210.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim