• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Milletvekili Hamza Dağ, 'Kuito gemisinde radyasyon söz konusu değil'

Milletvekili Hamza Dağ, 'Kuito gemisinde radyasyon söz konusu değil'
Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini ziyaret eden Milletvekili Hamza Dağ, "Sökülen gemiler x-ray cihazından geçerek sanayi kuruluşlarına gönderildiği için gemilerde şu ana kadar radyasyon söz konusu olmamıştır’’ dedi.

İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in Aliağa ilçesindeki Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğini (GEMİSANDER) ziyaret etti. Aliağa Gemi Söküm Tesislerinin geri dönüşüm çalışmaları ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Dağ, "Burada sökülen gemiler x-ray cihazından geçerek sanayi kuruluşlarına gönderildiği için gemilerde şu ana kadar radyasyon söz konusu olmamıştır’’ dedi.

Ziyarete, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un yanı sıra parti üyeleri katıldı. Heyet, Öge Gemi Söküm Tesislerinde radyoaktif madde taşıdığı gerekçesi ile çevrecilerce sökümü tepki gören ’Fpso Kuito’ isimli yüzer petrol tankerinin sökümü çalışmalarını yerinde inceledi.

GEMİSANDER Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Adem Şimşek, Milletvekili Hamza Dağ’a  İlk defa 1976 yılında kurulan Gemi Geri Dönüşüm tesislerinin  tarihçesi ve bugün geldiği konum hakkında bilgi verdi. Şimşek,  gemi geri dönüşüm tesislerinin  ülke ekonomisine ve istihdama olan katkısını anlattı. Türk gemi geri dönüşüm sektörünün üretimin yanı sıra çevre ve işçi sağlığında dünyada lider konumda olduğunu belirten Başkan Şimşek, tesislerde 2 bin kişinin doğrudan olmak üzere binlerce kişinin dolaylı olarak istihdam edildiği söyledi.   

DAĞ, TARTIŞMALI GEMİYE SON NOKTAYI KOYDU

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geri dönüşümün hem ülke sanayisi için hem ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Dünyada, uluslararası bir sektör olması itibariyle gemi sökümde; sökümü gerçekleştirilecek gemiyi bulmak, söküme hazırlama işlemi, sökümünü gerçekleştirmek ve sanayiye katkı süreci bir yarış içerisinde gerçekleşmektedir. Aliağa’da böyle bir tesisin olması bizler için onur verici bir durum. Sektör, şehrimizin ekonomisine ivme kazandırırken istihdam problemini çözüme kavuşturmaktadır." Kuito isimli yüzer petrol gemisinin Aliağa Gemi Söküm Tesislerinde sökülmesi hakkında da konuşan Dağ, "Kuito gemisinin içinde sökümde çalışan işçilerimizde radyasyondan kaynaklı sağlıkları açısından şu ana kadar herhangi bir sorun söz konusu olmamıştır. Bundan sonra da olmayacağı konusunda ifadeler mevcut. Aynı zamanda radyasyon önlemi alınarak x-ray cihazları ile tarama yapılmaktadır. Dolayısıyla burada her açıdan tam teşekküllü bir sistem var" dedi.

gemisokum--hamza-dag-(34)-(1).jpggemisokum--hamza-dag-(41).jpggemisokum--hamza-dag-(49).jpggemisokum--hamza-dag-(59).jpggemisokum--hamza-dag-(78).jpggemisokum--hamza-dag-(89).jpggemisokum--hamza-dag-(96).jpggemisokum--hamza-dag-(107).jpggemisokum-hamza-dag-(19).jpggemisokum-hamza-dag-(88).jpg

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim