• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Şampiyon Arkas, gözünü Malta Kupası'na dikti

Şampiyon Arkas, gözünü Malta Kupası'na dikti
BAYK Kış Trofesi’de bu yıl da şampiyonluk ipini göğüsleyen Arkas Sailing Team, offshore yarışlarının en prestijlisi ‘Malta’ya yelken açmaya hazırlanıyor.

Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen ve ocak ayından bu yana devam eden Bodrum CFM BAYK Kış Trofesi’nin şampiyonu Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı Arkas Sailing Team oldu. Arkas Sailing Team’in yeni hedefi ise Malta Kupası'nı kaldırmak.

Türkiye’nin en uzun yelken kış trofesi özelliğini taşıyan yarışmanın son ayağı Bodrum sularında büyük heyecana sahne oldu. Son bölümde 1 offshore, 2 şamandıra olmak üzere toplam 3 yarış yapılırken, 46 tekne ve yaklaşık 450 sporcu kıyasıya mücadele verdi. Yarışın son kulvarında birincilik derecesiyle birlikte şampiyon olan ARKAS Sailing Team,  23 Mayıs akşamı tüm takımların katıldığı törende şampiyonluk kupasını kaldırdı. 

İkinci şampiyonluk

Yarışlara, Flying Box teknesiyle IRC 0 kategorisinde yarışan Arkas Sailing Team, daha önce de başarılarıyla adından söz ettirdiği BAYK Trofesi’ne 5 yıldır katılıyor ve geçtiğimiz yıl da  şampiyonluk kupasını kaldırdı.

'O kupa buraya gelecek'

Şampiyon Arkas Sailing Team, offshore yarışlarının en prestijlisi ‘Malta’ya yelken açmaya hazırlanıyor. Yaşadıkları heyecanı DÜNYA’ya anlatan Arkas Holding CIO'su ve Yelken Şube Başkanı Mert Oruz, tamamı Türk sporculardan oluşan ilk profesyonel yelken takımı olarak, gözlerini dünyanın önde gelen yarışlarından birisi Malta Rolex Cup'a diktiklerini söyledi. 

Ekim ayında düzenlenecek Malta Rolex Cup’un offshore yarışlar içerisinde en prestijlilerinden biri olduğuna işaret eden Oruz, “Malta'da tamamı Türklerden oluşan bir ekiple ilk kez yarışılacak. Yarışta start Malta Adası'ndan veriliyor ve Sicilya Adası saat yönünde tamamen dönülüyor. İlk yıl bizim için çok önemli, ancak biz üç yıl içerisinde Malta Kupası'nı kaldırmak istiyoruz" dedi. 

Profesyonel yelkencilerin takımı

Bernard Arcas ve Funda Arcas, Altuğ Şenermen, Cenk Değer, Fikret Oral, Mert Oruz, Pamir Sezener,  Sergen Birincioğlu, Serhat Altay, Serkan Yapan, Tayfun Erey, Tolga Yağlı, Tuğrul Elbirler, Yiğit Çula  ve Yiğit Can Gülle’den oluşan takımın en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin birçoğunun profesyonel yelkenci olması. 

Arkas Sailing Team, önce BAYK The Marmara Kış Trofesi’nde daha sonra da TAYK (Türkiye Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından düzenlenen Deniz Kuvvetleri Kupası’nda birinci oldu.  5 yıldır yarışlara katılan üst üste birincilik dereceleri kazanan takım, Kerr 40 teknesi ile yarışıyor.

Şampiyonların teknesi KER40
 
Ker 40 model tekneler Jason Ker tarafından 2011de tasarlandı. Yarışlardaki başarısı ile 2013 yılında "Best Handicap Racer" sınıfında yılın teknesi seçildi. Ker 40 IRC puanlama sistemi göz önüne alınarak üretilmiştir.

40 feet boyu ve 5 tonluk ağırlığı sayede son derece hızlı bir teknedir. Flying  box  ( Ker 40 ) teknesinde aynı zamanda pedastal (iki kişinin aynı anda kullanabileceği vinç) da bulunuyor, Ker 40 teknesinin büyük bir balon yelkeni (170 m2 ) olmasından dolayı pedastal önemli bir yardımcı materyaldir. Hem offshore hem de inshore yarışlarda iddialı bir tekne olan Ker 40 bütün bu avantajları yanında hata kabul etmeyen ve tekneyi kullanan ekipten  sürekli yüksek kondisyon ve konsantrasyon isteyen bir teknedir.
  
Flying Box ( Ker 40 ) özellikleri:
 
Tam Boy   :       12.20 m
Eni            :         4.15 m
Derinlik     :         2.60 m
Ağırlık       :       5000 kg
Motor        :       30 hp diesel
Direk Boyu:       16.40 m
Karbon Direk, Karbon yelkenler

Kaynak: Aydın ŞAHİNALP - Dünya

110560.jpg

box.jpg

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim