• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi M/T POET QABIL, Malta'da kurulan şirkete devredildi

Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi M/T POET QABIL, Malta'da kurulan şirkete devredildi
Erdoğan ailesine ait BMZ Group Denizcilik Şirketini için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen M/T POET QABIL isimli ürün tankeri, Malta'da kurulan OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen'in eşit ortak olduğu BMZ Group Denizcilik İnşaat Anonim Şirketi için Türkter Tersanesi'nde inşa edilen, 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T POET QABIL isimli yeni armada sınıfı ürün tankeri, Malta'da yerleşik OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredildi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre; Palmali Denizcilik tarafından Albaraka Türk Bankası'ndan sağlanan yeni inşa gemi kredisi ile Türkter Tersanesi ve Yardımcı Tersanelerinde inşa edilen 5 ürün tankerinden 3'üncüsü olan M/T POET QABIL, 7 Nisan 2015 tarihinde Türk bayrağı çekilerek BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş'nin üzerine kaydedildi.

1 Temmuz 2015 tarihinde Malta'da yerleşik OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredilen M/T POET QABIL isimli ürün tankerine Malta Bayrağı çekilirken, gemi 10 yıllığına time-charter (süreli kiralama) olarak Palmali Denizcilik Şirketine kiralandı.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre, 7 Nisan 2015 tarihinde BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş üzerine kayıt edilen ve Türkter Tersanesi'nde denize indirilen 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T POET QABIL isimli armada sınıfı PROJECT RST22M dizaynı ürün tankeri, 1 Temmuz 2015 tarihinde sefere başladığı öğrenildi.

poet_qabil_bilal_erdogan-001.jpg

poet_qabil_bilal_erdogan_malta.jpg

POET QABIL, MALTA'DA KURULAN ŞİRKETE DEVREDİLEN 3. GEMİ

Malta'da kurulan OIL TRANSPORTATION & SHIPPING isimli Şirketin hissedarları arasında Erdoğan Ailesi olduğu öğrenilirken, sefere başlayan M/T POET QABIL isimli ürün tankeri, Malta'da kurulan şirkete devredilen 3. gemi oldu.

Daha önce her biri 18 milyon dolara mal olan Türk bayraklı M/T MECID ASLANOV ve M/T BEGIM ASLANOVA isimli ürün tankerleri OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine devredilerek, Malta bayrağı çekilmişti.

oil_trasnportation_shipping_b.jpg

poet_qabil_palmali.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim