• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Fethiye'de özel inşa edilen' Dueno del Mar’ adlı tekne Meksikalı sahibine teslim edildi

Fethiye'de özel inşa edilen' Dueno del Mar’ adlı tekne Meksikalı sahibine teslim edildi
Meksikalı bir işadamı için Fethiye yat çekek yerinde Gür yatçılık tarafından 10 ayda inşa edilen 'Dueno del Mar’ adlı tekne teslim edildi.

Meksika’nın ünlü iş adamı Guillermo Woodward Bojas, Fethiye yat çekek yerinde Gür Yatçılık'tan Atalay Gür’e sipariş verdiği 19 metre uzunluğunda, 5.80 metre genişliğindeki Fethiye’ye özel el yapımı üretilen tekneyi  10 ay sonra teslim aldı. Tamamen Türk mühendis ve işçiler tarafından yapılan teknenin yaklaşık 1 milyon dolara mal olduğunu bildirildi.

Fethiye’nin Karagözler mevkiindeki yat çekek yerinde yapılan lüks tekneye denizlerin sahibi anlamına gelen ‘Dueno del Mar’ ismi verildi. Fethiye’den Göcek’e götürülen tekne Göcek’te Türk Marin’den mavi sulara şampanyalar patlatılarak sade bir törenle indirildi. Tekneyi sipariş veren Meksikalı iş adamı Guillermo Woodward Bojas (70), teknenin denize indirilmesi sırasında büyük sevinç yaşadı. Elinde Meksika ve Türk bayrağı bulunan Meksikalı iş adamına çiçekler sunulurken, tekneye de Türkiye ve Meksika bayrakları asıldı. 11 adet tekne filosu bulunduğu öğrenilen Meksikalı iş adamı 3 adet daha tekne siparişi vermek istediğini, Türkiye’den filosuna böyle güzel bir tekneyi katmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Her tür konforun bulunduğu son teknoloji el yapımı teknede bir adet misafir vip olmak üzere toplam 3 adet kabin bulunuyor. Göcek’ten İstanbul’a, oradan ABD'nin Miami kentine götürülecek teknenin kasım ayında Miami’de bot şovda sergilenmesinin ardından Meksika’daki filoya katılacağı öğrenildi.

10 AYDA TAMAMLANDI

Yat işletmesi sahibi Atalay Gür, 19 metre uzunluğundaki teknenin  10 ayda tamamlandığını söyledi. Gür, "Uluslararası sulara bugün 4. tekneyi gönderiyoruz. Tekne son teknoloji ile tamamen el yapımı olarak gerçekleştiriliştir. Uydu sistemine kadar her şey bulunmaktadır. Özel olarak Meksikalı iş adamının istediği gibi yapılmıştır. 3 kabin bulunmaktadır. Yaklaşık 1 milyon dolara mal olmuştur” dedi. 

“YENİ TEKNELER YAPTIRACAĞIM”

Türkiye’de tekne yaptırmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Meksikalı iş adamı Guillermo Woodward Bojas da şöyle konuştu: "Tekne yaptırarak bu ticari ilişki ile çok güzel yeni dostluklar edindiğim Fethiye’de yine birkaç tane daha tekne yaptırmak istiyorum. Bu tekne Türkiye’den filoma katığım güzle bir tekne oldu. İstediğim şekilde yapıldı. Bugün benim için çok önemli. Bu güzel tekneyi kasım ayında Amerika’nın Miami kentinde açılacak bot şovda da sergileyeceğim”

Fethiye'de faaliyet gösteren yatçılık firmasının daha önce de İtalya’ya ve özel şirketlere el yapımı özel tekneler imal ettiği bildirildi.

fethiye_tekne.jpg

fethiye_tekne1.jpg

fethiye_tekne2.jpg

Bu haber toplam 1956 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim