• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Balıkçılar, bu yıl sezondan umutlu

Balıkçılar, bu yıl sezondan umutlu
Son 51 yılın en sert kışının yaşandığı geçen yıl zor bir av sezonu geçiren balıkçılar, bu yıl verimli bir sezon geçirmeyi ümit ediyor. Balıkçılar, denizdeki ilk işaretlere göre sezonun bereketli geçeceğini düşünüyor.

Balıkçılar, 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla başlayacak yeni sezon için son hazırlıklarını yapıyor.Son 51 yılın en sert kışının yaşandığı geçen yıl zor bir av sezonu geçiren balıkçılar, bu yıl verimli bir sezon geçirmeyi ümit ediyor. Balıkçılar, denizdeki ilk işaretlere göre sezonun bereketli geçeceğini ifade ediyor. Artan kırmızı et ve tavuk eti fiyatından eli yanan tüketiciler de balığın tezgahta yerini almasını bekliyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denize açılmak üzere son hazırlıklarını yapan balıkçılara bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Balıkçıların bu sezon denize ‘Vira Bismillah’ diyerek umutlu bir başlangıç yapmak istediğini belirten Öztürk, “Aldığımız ilk bilgilere göre geçen sezona göre palamut çok. İstavrit ve sardalya biraz az görünüyor ancak hava şartları iyi gidiyor. Umarız balığın bol olduğu bir sezon yaşarız. Balığın tezgaha inmesi ile beraber halkımız da uygun fiyata balık tüketebilecek. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için daha fazla balık yememiz gerekiyor. İnşallah bu sene hem balıkçının hem vatandaşın yüzü güler” dedi.

Balıkçılığın en büyük sıkıntılarından birinin kaçak avcılık olduğunu dile getiren Öztürk, ekmeğini denizden çıkaran balıkçıların denizlere sahip çıkmasını istedi. Geçen sezon son 51 yılın en soğuk kışının yaşandığını hatırlatan Öztürk, denize çıkamayan balıkçının banka kredilerini ödemekte zorlandığını söyledi. Karadeniz, Marmara ve Ege’de doğrudan ve dolaylı olarak yüzbinlerce kişinin geçimini denizden sağladığını vurgulayan Öztürk, devletin su ürünleri avcılığı kooperatifleri başta olmak üzere balıkçılık sektörünü desteklemesi gerektiğini ifade etti.

YUNUS VE ORKİNOS SIKINTISI

Yeni sezona umutlu hazırlanan balıkçılar da en büyük endişenin yunus ve orkinos popülasyonundaki artış olduğunu vurguluyor. Kuşadası Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, bereketli bir sezon umut ettiklerini belirterek, “Hazırlıkları tamamlayıp denize açılacağız. Yakaladığımız balığı bir an önce değerlendirmek istiyoruz. Ancak yunuslar ve orkinoslar sıkıntı veriyor. Yunuslar sürüyü bozuyor, balıkları yemese dahi lambalara zarar veriyor. Bu konuda önlem alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İzmir Balık Avcıları Su Ürünleri Kooperatifi Başkanları’ndan Reşat Yıldırım ise, bereketli bir sezon için av yasaklarına uyulmasını istedi. Kaçak avcılık yapanların sektöre zarar verdiğini belirten Yıldırım, geçtiğimiz yıllarda Ziraat Bankası’ndan kredi kullanan büyük teknelerin zor durumda olduğunu, bu konuda destek istediklerini söyledi.

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim