• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Manavgat'ta 'Nehirden Denize' Projesi

Manavgat'ta 'Nehirden Denize' Projesi
Manavgat'ta belediyenin 'Nehirden Denize' Projesi ile ırmak kenarındaki otellere turistler ücretsiz taşınacak. Proje kapsamında nehirde iki tekne vardiyalı olarak çalışacak.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediyenin 'Nehirden Denize' Projesi ile ırmak kenarında bulunan otellere turistler ücretsiz bot turlarıyla taşınacak. Proje ile ilçe halkı denizle, ırmak kıyısındaki otellerde konaklayan turistler de kentle buluşacak.

Proje kapsamında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Bot Tur Kooperatifi yetkilileri ve ırmak kıyısındaki otel sahipleri protokol imzaladı. Başkan Şükrü Sözen, projeyle Manavgat halkını denizle, turistleri de kentle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Bu buluşmanın Manavgat ekonomisine canlılık katacağına inandıklarını belirten Sözen, bot turlarının belirlenen saatlerde kent merkezinde Manavgat Tarihi Köprü altından, Zindan Kalesi’ndeki belediye duraklarından ücretsiz hizmet vereceğini kaydetti. Irmak seyahatinin, ırmağın denizle buluştuğu Boğaz Mevkii’ne kadar olacağının altını çizen Sözen, aynı şekilde ırmak kıyısında yer alan otellerdeki turistlerin de nehirdeki yolculukla kent merkezine geleceğini ifade etti. 

Başkan Sözen, şunları kaydetti: "8,5 kilometrelik nehir güzergahında vardiyalı olarak iki adet bot tekne, yolcu transferini sağlayacak. Manavgat doğanın ve tarihin sunduğu en özel güzelliklerin sarmaladığı, içinden nehir geçen, eteğinde Akdeniz’le taçlanan ayrıcalıklı bir kenttir. Belediyemiz projeleriyle bu özellikleri korumaya ve bir denge içerisinde kullanmaya çalışmaktadır. Hem kentten denize gidenler, hem de denizden, otellerden kente gelenler ulaşım ihtiyacını karşılama yanında, Manavgat’ın en güzel seyirlik güzergahı olan nehir boyunda ücretsiz olarak güzel bir yolculuk yapacaklar.

Sahilde konaklayan turistler, bu seçeneğin sunduğu cazibeyle, otellerinden çıkıp kente gelerek esnafından alışveriş yaparak yerel ekonominin yükselmesine daha çok pay vereceklerdir. Bu ve diğer kent için cazibe projelerimiz, her şey dahil sistemde otellere kapanan turistlerin kent yaşamına da katılımlarını sağlayacak. Projemize destek veren otel sahiplerine, bot tur kooperatifi yönetimine teşekkür ederiz. " 

Bu haber toplam 1928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim