• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Sarp 46, denize inmeden ödülleri topladı

Sarp 46, denize inmeden ödülleri topladı
Sarp Yatçılık tarafından 2013 başında kızağa konulan ve bu yılın sonunda denize indirilmesi hedefl enen süper lüks 46 metrelik yat, şimdiden Avrupa’daki tüm prestijli ödüllerini topladı.

Eti Şirketler Grubu’nun da sahibi olan Kanatlı Ailesi’ne ait Sarp Yatçılık tarafından 2013 başında kızağa konulan ve bu yılın sonunda denize indirilmesi hedefl enen süper lüks 46 metrelik yat, şimdiden Avrupa’daki tüm prestijli ödüllerini topladı. Sarp Yatçılık, iki lüks yat projesiyle bu yıl ‘Uluslararası Avrupa Kalite Ödülü’ de dahil 5 ayrı ödül kazandı. 

Sarp Yatçılık Tersane Müdürü Emre Şandan, 2010’da kurulan firmalarının kısa zamanda uluslararası başarı yakaladığını belirterek, “Bu gelişme Türk yatçılık sektörü açısından memnuniyet verici” dedi.

Şandan, tersane işletmesi için oluşturdukları ‘ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 Entegre Yönetim Sistemi’ ile Business Initiative Directions (BID) tarafından Paris, Londra, Madrid, Cenevre, Frankfurt ve New York’ta yapılan toplantılarda 116 ülkeden şirket liderlerinin sundukları öneriler sonucunda, Sarp Yatçılık’ın International Arch of Europe Award for Quality (IAE)-Uluslararası Avrupa Kalite Altın Ödülü’ne aday gösterildiğini bildirdi. Şandan, kalite, liderlik, inovasyon ve teknolojiye verdikleri önem sayesinde büyük ödülü aldıklarını ifade etti. 

Profesyonellerin seçimi 

Şandan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapımı devam eden Sarp 46 lüks yat projesi ile sektörde dünyanın en prestijli ödüllerini kazanmak şirketimiz, çalışanlarımız ve ülkemiz için gurur verici. Aynı projemiz ile İtalya’da 83 ülkeden 89 farklı kategoride yarışan adaylar arasında ‘Yat Tasarımı’ ve ‘Yat İç Mekan’ kategorilerinde de ‘Uluslararası A’ Design Altın Ödülü’nü aldık. Ayrıca, Sarp Yatçılık olarak İngiltere’nin en prestijli yat dergilerinden Luxe Et Al’in düzenlediği yarışmada ‘Sarp 46’ ve ‘Klasik 40’ metre yat dizaynları ile de iki ayrı altın ödüle daha layık görüldük. Bunun diğer ödüllerden en büyük farkı ise kazanan, 8-10 kişilik bir jüri tarafından seçilmiyor.

İnternet üzerinden yat tasarımı ve üretimi ile ilgilenen profesyoneller tarafından oylanarak kazanan belirleniyor. Biz bu iki ödülü dünyanın birçok farklı coğrafyasında yaşayan 8 bin 500 yat tasarımına, üretimine ve deniz yaşamına gönül vermiş kişilerin oyları ile kazandık. Bu tasarımlarımızın dünya çapında kabul gördüğü yaptığımız inovatif tasarımların herkes tarafından beğenildiği ve takdir edildiği anlamına geliyor. Bu yüzden çok gururluyuz.”

22.5 milyon eurodan satışa çıkarılacak

Yıl sonunda denize indirilmesi hedefl enen Sarp 46, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ve Amerikalı aktör Johnny Depp’in yatlarını da dizayn eden Türk tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu tarafından tasarlandı. İç mekanlarda ise İngiliz tasarımcı Adam Lay’ın imzası bulunuyor. 22.5 milyon eurodan satışa çıkarılacağı öğrenilen Sarp 46 okyanus aşabiliyor. 500 grostonluk Sarp 46’nın saatteki hızı 14.8 knota ulaşıyor.

sarp.jpg

sarpyatcilik.jpg

Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim