• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

MSC İzmir seferlerine devam ediyor

MSC İzmir seferlerine devam ediyor
İMEAK DTO İzmir şubesi Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, "Gemilerimiz bizlerin sözleri üzerine Türkiye'ye geliyor. Sorumluluğumuz büyük. MSC olarak seferlere devam ediyoruz" dedi.

İmeak DTO İzmir Meclisi Meclis Başkanı Geza Dologh başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinden sonra bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ülkenin seçim ortamı ve akabinde olağanüstü bir siyasi döneme girdiğini belirterek 2015 yılı gibi 2016 yılınında kayıp yıl olmasından endişe ettikllerini belirtti. Siyasetteki belirsizliğin hem krizi hemde terörü tetiklediğini anlatan Öztürk  "ekonominin ana gündem maddesi olduğu bir dönemi bekliyoruz" dedi.

Yeni bir kriz geliyor; Bu"Made in China" krizi

Ülke siyasi gündem ve terörle boğuşurken dünyada kriz sinyallerinin çoğaldığını, bütün dünya borsalarının önceki gün çöktüğünü anlatan Öztürk 2008 finansal krizinin bir ekonomik kriz halinde yeniden dünyanın başına çökeceğinin konuşulduğundan sözederek; "Çin önce konut kriziyle sonra hisse balonuyla sarsıldı. Artık herkes Çin ekonomisinin sert düşüş yaşayacağından söz ediyor. Nitekim denizcilik sektöründe de tehlike sinyalleri çoğalıyor. Baltık Kuru Yük Endeksi yaz döneminde tahıl taşımaları ile biraz yükselmişti. Endeks 1222 puanı gördükten sonra dün yine 1000 puanın altına düştü. Denizde çok fazla gemi var. Düşük hurda fiyatları gemilerin hurdaya gidişini de engelliyor. Yük yok, gemiler doldurulamıyor" dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Ağustos ayı toplantısında konuşan MSC Criuse Kruvaziyer Gemileri Operasyon Sorumlusu ve İMEAK DTO Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, "Gemilerimiz bizlerin sözleri üzerine Türkiye'ye geliyor. Sorumluluğumuz büyük. Biz de Türkiye olarak misafirlerimize güvenli ve güler yüzlü hizmetimize devam etmeliyiz. MSC olarak seferlere devam ediyoruz" dedi. 

Güven istiyorlar

Ercan, "Önümüzde Tunus örneği var. Gemilerin hiçbiri artık Tunus'a uğramıyor. Kendimizi güvende hissetmediğimiz ortama misafirlerimizi de gönderemeyiz. Şu an armatör tarafında değil misafir bazında da insanlar kendilerini güven hissetmek istiyor. Özellikle yurtdışında bulunduğum dönemlerde televizyonlarda Türkiye'yi izlediğimiz zaman olandan farklı bir Türkiye görüyoruz. İnsanlar doğal olarak tedirgin oluyor. Ancak İzmir'de olsun Türkiye'nin diğer limanlarında olsun güvenlik güçlerimiz de görevlerini yerine getiriyor. MSC olarak seferlere devam ediyoruz" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de, geçtiğimiz hafta Costa Cruises'ın İzmir ve İstanbul seferlerini iptal ettiğini belirterek, "Türkiye'yi rotalarından çıkarıyorlar. Bizim de şapkamızı önümüze koyup 'kruvaziyeri istiyor muyuz, istemiyor muyuz' diye karar vermemiz şart" diye konuştu. 

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim