• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lokmanoğlu: KKTC ile denizyolu ulaşımında daha aktif olmalıyız

Lokmanoğlu: KKTC ile denizyolu ulaşımında daha aktif olmalıyız
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği KKTC'de Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nu ziyaret eden MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, denizyolu ulaşımında daha aktif olunması gerektiğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye ile ticarette özellikle gümrük konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, sorunların çözümünde Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ile işbirliği yapabileceklerini söyledi ve çözüm için destek istedi.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KKTC’ye gitti. Lokmanoğlu başkanlığındaki heyette, MDTO Başkanvekili Jozef Atat, Muhasip Üye Atahan Çukurova, Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Barut, Genel Sekreter Korer Özbenli ve Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk yer aldı.

MDTO yönetiminin KKTC’deki ilk durağı Ulaştırma Bakanlığı oldu. KKTC Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret eden heyet, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette odanın çalışmalarıyla ilgili Bakan Ertuğruloğlu’na bilgi veren Başkan Lokmanoğlu, KKTC’ye en yakın il olan Mersin ile ticari ilişkilerin daha yüksek boyutlara çıkmasını istediklerini dile getirdi.

KKTC’yi Mersin’in bir parçası olarak gördüklerini vurgulayan Lokmanoğlu, “Gazi Mağusa Serbest Bölgesi’nin daha faal hale gelmesi bizim için de önemlidir. Ayrıca denizyolu ulaşımı ile ilgili daha aktif olmak gerek. Burada üretilen narenciye önceki yıllarda çok iyi değerlendiriliyordu. Bu konuyu da yeniden etkinleştirecek adımlar atmak gerek" dedi.

Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu ise, “MDTO ile Türkiye’ye yaptığımız ticarette yaşadığımız sorunların çözümü ve Gazi Mağusa Serbest Bölgesi’nin işletimi konusunda işbirliği yapabiliriz. Özellikle gümrük konusunda yaşadığımız sıkıntılar var. Bunların çözümünde de yardım bekliyoruz” diye konuştu.

20150828aw511602_01.jpg

Bu haber toplam 2326 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim