• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Foça ile Midilli arası feribot başlatılacak

Foça ile Midilli arası feribot başlatılacak
Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Ziyarette Foça ile Midilli arası feribot seferlerinin başlatılması gündeme geldi.

Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti. Ziyarette Foça ile Midilli arası feribot seferlerinin başlatılması gündeme geldi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, iki ülke arasında dostluk ilişkilerini vurguladı. Türkiye ve Yunanistan'ın üretim için Ar- Ge ve inovasyon yatırımlarına ağırlık vermesi gerektiğini ifade eden Yorgancılar, "Yunanistan ile güçlü ilişkilerimiz sözkonusu. Yakın bir zamanda iki ülke de de seçim olacak. Yine Suriye'deki durum nedeniyle kıyılarımızdaki mülteciler ortak sorunumuz. Bu konuda iki ülkede gerekli gayreti gösteriyor. Umarız sorun daha da büyümeden çözüme kavuşur" dedi. Yorgancılar, karşılıklı ticaret ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde ortak deniz olan Ege Denizi'nin azami verimle kullanılması gerektiğini belirterek, "Menemen Ticaret Odası, Foça'dan Midilli'ye feribot seferleri başlatılması için öneride bulundu.

Ayvalık ile Midilli arasında düzenli feribot seferli var. Ancak, Ayvalık- İzmir 165 kilometre ve yaklaşık 2 saat. Oysa Foça ile İzmir 45 dakika. Foça ile Midilli arasında feribot seferli başlatıldığı takdirde hem ticari, hem turistik ilişkiler büyük gelişme gösterir" dedi. Midilli Belediye Başkanı Spryos Galinos, halen Polomari Limanı'nda devam eden marina yatırımının tamamlanmasının ardından Foça ile Midilli arasında feribot seferlerinin başlatılacağını belirterek, "Bu gerçekleşene kadar bizler sıcak dostluklarla ilişkilerimizi artırmak için sağlam adımlarla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim