• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Feadship’in Halo adlı süper yatı denize indirildi

Feadship’in Halo adlı süper yatı denize indirildi
Kaag tersanesinde Feadship için 33 ayda inşa edilen 57 metre boyundaki Halo adlı süper yat denize indirildi.

Feadship’in Kaag tersanesinde gerçekleştirilen özel törenle suya inen yeni süperyatı Halo, 33 ayda tamamlandı. Daha önce Helix isimli Feadship yapımı süperyat’ı charter eden Halo’nun sahibi, 57 metrelik dev süperyatın yapım zamanının 33 ay olmasını firmadan özel olarak talep etti.

İlk kez gün ışığına çıkan ve daha önce hiç bir detayı açıklanmamış olan 57 metrelik süperyat Halo’nun dış tasarımını Eisgaard Design ortaya çıkardı.

Yatvitri’nin haberine göre Eisgaard Design tasarımda, süperyatın sahibi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Dev gümüş metalik kemerler ile kesişen koyu camlar, beyaz yüzeyler ile birlikte dış görünümde emsalsiz bir harmoni oluşturuyor.

Süperyat Halo’nun seyir sürati 16 knot. Mesafe kapasitesi ise 5 bin deniz mili. Halo, dünya seyahatleri gerçekleştirebilmek amacıyla tasarlanmış bir süperyat. 

57 metre boyuna oranla hayli büyük bir güneş güvertesi mevcut. Güneş güvertesi, boyutlarına göre baş tarafa doğru yaklaşık 5 metre daha genişletilmiş şekilde tasarlanmış. Koyu gri jakuzzi bölümü, dışarıdan da farkediliyor. Elektrikli açılır karbon güneşlik sayesinde bu jakuzzi kısmı anında gözden kaybolabiliyor.

Kapalı tonoz güvertesinde bir helikopter platformu mevcut. Kıç tarafında iki adet geniş garaj düşünülmüş. Halo’nun özel tasarım 8 metrelik servis botları, bu garajlarda saklanabiliyor.
Süperyat Halo’nun iç tasarımı Bernardi Peschard tarafından yapıldı. Bu proje, tasarım ofisinin ilk süperyat projesi oldu. Açık meşe ile koyu ahşapların ve bol miktarda bronz detayların harmanı, iç atmosfere sürpriz bir modern görünüm katıyor. Tüm ana misafir suitleri ve tekne sahibi kamarası, ana güvertede yer alıyor. VIP kamara ise köprü güvertesinde konumlanıyor.

halo.jpg

halo1.jpg

halo2.jpg

Bu haber toplam 2083 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim