• BIST 9461.31
  • Altın 2492.122
  • Dolar 32.5992
  • Euro 34.8003
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Formula1 aracı görümündeki, 1,5 milyon dolarlık denizaltı

Formula1 aracı görümündeki, 1,5 milyon dolarlık denizaltı
DeepFlight Dragon denizaltı, dünyanın en lüks tatil köylerinde veya süperyatlarında, farklı deneyimleri yaşamak arzusundaki müşteriler için üretiliyor.

''Uçan'' anlamındaki ismi ile DeepFlight Dragon denizaltı, kendi sınıfının en kolay kullanılabilen deniz altı aracı. 

DeepFlight denizaltı aracını üreten firmanın sahibi mühendis Graham Hawkes, aracı Amerika’nın San Francisco kentinde üretiyor. DeepFlight Dragon denizaltı, dünyanın en lüks tatil köylerinde veya süperyatlarında, farklı deneyimleri yaşamak arzusundaki müşteriler için üretiliyor. Yatvitrini'nin haberine göre son derece yetenekli olan su altı aracı, çok fazla teknik bilgi gerektirmeden deniz altı deneyimi yaşama imkanı sunuyor. DeepFlight Dragon denizaltı süperyatlarda da çok kolaylıkla yer alabilir. Çünkü boyutları itibarıyla süperyatın bir servis teknesi ile hemen hemen aynı boyutlara; 16 foot uzunluğa sahip.

DeepFlight Dragon denizaltı biraz uçakların sahip oldukları özelliklerde tasarlanmış. Arka elektrik motorları, orta ve kuyruk kanatları, dümen pedalları.

Tüm bu kontroller bir joystick vasıtası ile yapılabiliyor. Firmanın ürettiği bir üst modeli olan 22 foot uzunluğundaki Süper Falcom ise, kullanım için biraz daha fazla eğitim ve deneyim gerektiriyor. Ancak her iki modelin kullanımı da, özellikle video oyunlarında çok fazla beceriler kazanmış gençler için tam bir çocuk oyuncağı. 

Formula1 aracı görümündeki, 1,5 milyon dolarlık bu kişisel deniz altı aracına sahip olma imkanınız var ise, dünyanın en güzel yer altı hazinelerini keşfetme şansınız olacaktır. Her ne kadar fotoğraflarda bir Formula1 aracı gibi görünse de, daha çok bir helikopter mantığı ile çalışıyor. Bu nedenle DeepFlight Dragon denizaltında yer alacak kişilerin toplam ağırlığı çok önem taşıyor. 

Arka yan itici motorlara ilaveten, DeepFlight Dragon önde ve yine arkada bulunan dikey iticilerden güç almakta ve bunun sonucunda da su altında mükemmel bir hareket kabiliyeti sergilemekte. Su altı aracının derinlik kontrolünü, kokpitte sol tarafta yer alan kumanda kolu ile çok kolay kontrol edebiliyorsunuz. İster önde oturun ister arkada, DeepFlight Dragon'u kontrol olanağınız bulunuyor.

Sağ tarafta bulunan kontrol kolu ise, hem dümen hem de gaz kolu olarak tanımlanmış.
Denizaltı aracı, otomatik sabitleme sistemi “DeepFlight Dive Manager” ile donatılarak denize indirilmede veya denizde takla atması önlenmiştir. Bu sistem sayesinde kullanıcı su altı aracının bazı temel fonksiyonlarına sınırlamalar getirebiliyor. Bu sınırlamalar, özellikle mercan kayalıklarına yapılacak dalışlarda derinlik, hız gibi konularda olabiliyor. Bu durumda tabii ki operatör kendini daha rahat hissederek çevresindeki deniz altı güzelliklerinin tadını çıkartabiliyor.

DeepFlight Dragon denizaltı, denize indirilmesini ve yeniden karaya hatta tekneye çekilmesini kolaylaştıran kendine özgün römorku ile birlikte satılıyor. Böylece işlem bir jet ski kadar basitleşiyor. İsteğe bağlı olarak DeepFlight Dragon'a su altı ışıkları, GoPro yüksek çözünürlüklü su altı kameraları monte edilebiliyor.

1,5 milyon dolar başlangıç fiyatına sahip olan DeepFlight Dragon denizaltını, 23 Eylül’de kapılarını açacak olan Monaco Yacht Show’da yakından görebilme ve inceleme fırsatınız olacak.

deepflight-dragon.jpg

deepflight-dragon1.jpg

deepflight-dragon2.jpg

deepflight-dragon3.jpg

deepflight-dragon4.jpg

deepflight-dragon5.jpg

deepflight-dragon6.jpg

Bu haber toplam 2432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim