• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Fethiye'de 2 bin caretta caretta yavrusu denizle buluştu

Fethiye'de 2 bin caretta caretta yavrusu denizle buluştu
Muğla Fethiye’nin Çalış ve Yanıklar plajlarında 4 aydır Viyana Üniversitesi’nden gelen gönüllü öğrenciler tarafından korunan caretta yumurtalarından çıkan yavrular, denizle buluşturuldular.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 2 bin caretta yavrusu denizle buluştu. Nesli tükenmekte olduğu için koruma altındaki deniz kaplumbağalarının denize salındığı Fethiye'nin Çalış ve Yanıklar plajlarında, zararlı çevresel etkilerden yavruları korumak için, Avusturya'nın Viyana Üniversitesi'nden gelen gönüllü öğrenciler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevlileriyle birlikte çalıştı.

Viyana Üniversitesi öğrencileri 4 aydır Çalış ve Yanıklar plajlarında gece gündüz ceratta ceratta nöbeti tuttu. Çalış plajında 33 yuvadan 800 yavru caretta, sahilde de 110 yuvadan bin 400 yavru dünyaya geldi. Viyanalı gönüllü öğrenciler caretta carettaların sahile çıkışı ve yumurtalarını bırakma sürecini yakından izledi. Yumurtaların bulunduğu noktalara kafesler koyarak korumaya alan yabancı öğrenciler, yaklaşık 10 kilometrelik sahil boyunca yumurtadan çıkan yavruları gece ay ışığında denizi bulmalarını sağlayarak yeni hayatlarıyla tanıştırdılar.

Yöneticileriyle birlikte 13 kişilik Avusturya Viyana Üniversitesi gönüllü öğrencileri Çalış ve Yanıklar plajlarında yumurtadan çıkan minik carettaları, rehabilitesini de sağladıktan sonra denizle buluşturdular. Üniversite öğrencileri tarafından yumurtadan çıkan yavru carettalar rehabilite için önce kovaya konurken, yerli ve yabancı tatilciler de bu durumu ilgiyle izledi. Geceleri kıyıya çıkan caretta kaplumbağalarını görebilmek için tatilciler çevresini sarıp cep telefonlarıyla görüntülemeye çalışırken, gönüllüler flaş ışıklarına ve diğer ışıklara engel olmaya çalıştılar. 120 gün boyunca Çalış Plajı'nda ağaçlar arasında kurdukları çadırlarda konaklayan Avusturya Viyana Üniversitesi öğrencileri, Fethiye'de tatil yapma fırsatını da değerlendirdiler.

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim