• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Mersinli balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek balık sezonunu açtı

Mersinli balıkçılar, “Vira Bismillah” diyerek balık sezonunu açtı
Mersin’de balıkçılar için av sezonu Karaduvar Balıkçılar Barınağı’nda düzenlenen törenle açıldı. Balıkçılar, yeni sezona dualar eşliğinde “Vira Bismillah” diyerek başladı.

2015-2016 balık avı sezonu açılışı Karaduvar’da törenle gerçekleşti. 15 Eylül 2015 itibarı ile kalkan balık avı yasağının ardından balıkçılar yeni sezona dualar eşliğinde “Vira Bismillah” diyerek başladı. Törene katılan herkesin temennisi sezonun hayırlı ve bereketli geçmesi oldu.

Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedii Cicik, Adana Sanayi Odası Başkanı ve Akdeniz Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Bölge Müdürü Murat Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanlığı Kontrol Grup Sorumlusu Yaşar Kayabaşı ve çok sayıda bürokrat katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, balıkçıların belirlenen kural ve yasaklara hassasiyetle uyması gerektiğini söyledi.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ise, Mersinli balıkçıların bütün potansiyelini karşılayacak yeterli büyüklükte balık pazarı ve balık haline ihtiyacı olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan Karaduvar balıkçısı için destek istedi. 

Balık avı sezonu açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son dönemde Türkiye’de meydana gelen elim olaylara değinerek, “Ülkemizde bir kaos ve kargaşa ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kargaşa ortamında hayatlarının baharında fedai can ederek şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

321 kilometrelik sahil şeridine sahip bir kent olan Mersin’in denizden yeterince faydalanmadığına dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Toplamda tutulan balığın çok da yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Bu konuda elbette devletimizin bir miktar desteği var, katkısı var ama böylesine zor ve meşakkatli bir hizmeti gerçekleştiren balıkçı kardeşlerimizin dertlerine çare olabilecek noktada değil” diye konuştu.

“Karaduvar Mersin’in Balıkçılık Merkezi”

Karaduvar Mahallesi’nin Mersin’in balıkçılık sektöründe önemli bir yere sahip olduğu vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, burada balıkçılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşların tuttukları balık oranının küçümsenmeyecek kadar büyük olduğunu ifade etti.

2015 yılı içerisinde Karaduvar’a devlet tarafından 35 milyonluk bir ödeneğin de ayrıldığının altını çizen Başkan Kocamaz, “Bu ödeneğin içerisinde de soğuk hava deposu, balık hali ve çekek projeleri hayata geçirilecekti.  Ama her ne hikmetse yılın 9. ayına geldiğimiz halde bu konuyla ilgili henüz bir adım atılabilmiş değil. Ben buradan etkili, yetkili bu konuyla bir şekilde bağlantısı olan tüm bürokratları ve devleti yönetenleri göreve davet ediyorum. Yapılacak olan yatırımların hayata geçirilmesi, balıkçı esnafımızın biraz daha rahat nefes alması, ürettiği ürünü en iyi şekilde değerlendirmesi sağlanmalı. İnşallah bir an evvel bu projeler hayata geçirilebilir” dedi.

Büyükşehir, Karaduvar’ı Yeni Projelerle Cazibe Merkezine Dönüştürecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Karaduvar Mahallesiyle ilgili ciddi çalışmalarının olacağını belirten Başkan Kocamaz, hazırlanmakta olan projeler hayata geçirildiğinde Karaduvar’ın hayat bulacağını ifade etti.

Başkan Kocamaz, “Karaduvar insanının bugüne kadar hasret kaldığı hizmetlerin de hayata geçirilmesiyle burası bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Can Yamanyılmaz konuşmacılara günün anısına hediye verdi.

Temsili olarak gerçekleştirilen ilk balık mezadının ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ve balık ağının denize atılmasıyla tören sona erdi.

_bht0050.jpg

_bht0176.jpg

_bht0156.jpg

_bht0146.jpg

_dsc2452.jpg

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim