• BIST 9516.19
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Boat Show 6 Ekim’de kapılarını açıyor

İstanbul Boat Show 6 Ekim’de kapılarını açıyor
Türkiye’de deniz üzerinde düzenlenen tek denizcilik fuarı İstanbul Boat Show, 6 Ekim’de kapılarını açıyor. Bu yıl 35.’si düzenlenecek olan fuar 6-11 ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port’ta düzenlenecek.

Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek denizcilik fuarı 35.Uluslararası İstanbul Boat Show, teknolojik donanımları ve eşsiz tasarımları ile denizlerin en görkemli, en lüks ve en pahalı teknelerini 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port’ta deniz tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık değerleri 250 milyon Euro’yu bulan lüks tekneler, 35.Uluslararası İstanbul Boat Show’da deniz tutkunu sahiplerine kavuşmak için gün sayıyor. 150 bin m2 alanda 600’den fazla marka, 200’nin üzerinde firma ve 150’nin üzerinde teknenin katılımı ile 6-11 Ekim tarihleri arasında Pendik Marintürk İstanbul City Port’ta gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Boat Show’a 20’yi aşkın farklı ülkeden 20 binden fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

SEKTÖR YILDA YÜZDE 20 ORANINDA BÜYÜYOR

Megayat üretiminde dünya üçüncüsü olan Türkiye’de yat sektörünün yıllık ortalama 450 milyon Euro ticari hacmi olduğunu belirten UBM EMEA (İstanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, “Bu yıl 35’nci yaşına giren Uluslararası İstanbul Boat Show’da ülkemizde bir yılda gerçekleşen yat alım satımının yarısından fazlasına karşılık gelen değerde lüks tekneleri satışa sunuyoruz. Sektörün yılda ortalama yüzde 20 büyümesini mutlulukla izlerken, biz de Uluslararası Istanbul Boat Show olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi.

Sözlerine Türkiye’nin dünyada en çok ziyaret edilen altıncı ülke olduğuna ve bu sıralama içinde yat turizminin çok önemli paya sahip olduğuna dikkat çekerek devam eden Haluk Balcı, “Her yıl yaklaşık 1 milyon yat düzenli olarak Akdeniz’i geziyor. Bu talebin yüzde 5’ini karşılamayı hedefleyen Türkiye için, ülkemizde deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı olan Uluslararası İstanbul Boat Show stratejik önem taşıyor. 35 yıl önce Boat Show’un ilk kez düzenlenmeye başlandığı yıllarda Türkiye’de toplamda 435 yat kapasitesine sahip sadece iki yat limanı varken, bugün 17.500 yat kapasitesine sahip 62 yat limanımız bulunuyor. Türkiye, Uluslararası İstanbul Boat Show gibi organizasyonlar sayesinde bu sektörde en hızlı gelişen ülkelerden biri” dedi.

KATAMARAN GÖVDELİ GEZİ YELKENLİLERİNİN YÜKSELEN TRENDİ DEVAM EDİYOR

Yatçılık modasında; gelişen teknoloji, beklentilerin ve hayallerin çok ötesinde konfor sağlayan kusursuz tasarımları sayesinde katamaran gövdeli gezi yelkenlilerinin yükselen trendi 2016 yılında da devam ediyor. Türkiye’de de aileleri ve dostları ile birlikte tatil yapmayı seven deniz tutkunları, genişliği, konforu, seyir keyfi ve sağladığı yakıt tasarrufu alternatifi ile katamaranları tercih ediyor.

Boat Show’un göz kamaştıran portföyünde yer alan en pahalı tekne, tamamlanmış mobilyaları ve gelişmiş teknolojik donanımı ile yat sahibine ve misafirlerine mahremiyet ve lüksü birlikte sunan 3 milyon 670 bin Sterlin değerindeki Sunseeker 86 Yacht. Her beğeniye uygun teknelerin yer aldığı Boat Show’daki en ucuz tekne ise 785 USD değerindeki Brig şişme bot.
Deniz üzerinde düzenlendiği için karada yapılan fuarların aksine 40 metreden uzun tekneler de dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları, 6 gün süresince 35. Uluslararası Istanbul Boat Show’da sergilenecek.

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim