• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Afrika’nın ilk deniz müzesi Cape Town'da

Afrika’nın ilk deniz müzesi Cape Town'da
Güney Afrika’daki tek deniz müzesi Cape Town’a bağlı Simons Town kentinde bulunuyor. 1993’de hizmete açılan müzenin bulunduğu binanın tarihi de 200 yıl öncesine uzanıyor.

Afrika kıtasında ilk deniz donanması Simons şehrinin merkezindeydi. Kentte; İngiliz ve Hollandalılar arasında yıllar süren deniz savaşları yaşandı. 1993 yılında Simons Town’da açılan Deniz Müzesi bu tarihi günümüze taşıyor. Gemi maketlerinin de sergilendiği müze, öğrenciler için de mühim bir müracaat kaynağı.

Güney Afrika’daki tek deniz müzesi Cape Town’a bağlı Simons Town kentinde bulunuyor. 1993’de hizmete açılan müzenin bulunduğu binanın tarihi de 200 yıl öncesine uzanıyor. Müzenin bu kentte kurulmasının nedeniyse Simons Town’un İngiliz Güney Afrika donamasının ilk merkezi olması. Ayrıca şehir İngiliz ve Hollandalılar arasında uzun süren deniz savaşlarının da şahidi.

Afrika kıtasında ilk deniz donanması Güney Afrika’da oluşturuldu. Güney Afrika’nın Simons Town şehrinde özellikle İngilizler ve Hollandılar arasında Board Savaşları gerçekleştirildi. Bu savaşlar uzun yıllar sürdü. Bugün Simons Town’daki bir müzede Güney Afrika’daki en eski deniz araçları sergileniyor.

Müzenin ilk bölümünde 18-19 ve 20. yüzyılda kullanılan savaş ve yolcu gemilerinin maketleri sergileniyor. Bu dönemlere ait bilgiler, resim ve fotoğraflarla aktarılıyor. Sergilenenler arasında gemilerde kullanılan usturlab, dümen, gösterge, pusula gibi denizciliğe ait çok sayıda eser mevcut. Burada savaşlarda kazanılmış nişan madalyalarını da görmek mümkün.

Müzenin transformasyon bölümü, ziyaretçilerini Güney Afrika deniz tarihinde yolculuğa çıkarıyor. Müzenin son bölümündeyse denizaltı kısmı var. İkinci Dünya Savaşında kullanılan bir helikopteri de burada görmek mümkün. Müzenin duvarlarını Güney Afrika Deniz Kuvvetleri komutanlarının resim ve fotoğrafları süslüyor.

Müzenin müdürü Leon Steyn müzeyle ilgili, “Bu müze kökleri 1600’lü yıllara dayanan Güney Afrika deniz geleneğini devam ettirmek, geçmişte donamanın nası olduğunu şimdiki nesillere göstermek için kuruldu. Bu müzenin denizcilik tarihimiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Burada sergilenenler daha çok 1950’li yıllara ait, çünkü Bağımsız Güney Afrika donanması o yıllarda kuruldu. Daha önce donanmamıza İngiliz ve Hollandalılar hâkimdi. Burada bunu görebiliyorsunuz. Her ay burayı 1600 kişi ziyaret ediyor. Her geçen yıl ziyaretçilerin sayısı artıyor” diyor.

Müze denizcilikle ilgili konferans ve toplantıların yapıldığı bir salonuna da sahip. Burada okullardan gelen öğrenci gruplarına deniz müzesi ve denizcilik ile ilgili bilgiler veriliyor.

Bu haber toplam 1730 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim