• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

STM, Katar’daki High Tech Port fuarında birikimlerini sergileyecek

STM, Katar’daki High Tech Port fuarında birikimlerini sergileyecek
Milli Gemi Projesi (MİLGEM), Bölgesel Uçak gibi çok sayıda önemli projeyi yürüten STM, Katar’da düzenlenecek High Tech Port fuarında Türk mühendisliğinin birikimini ve gücünü sergileyecek.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan High Tech Port fuarında Türkiye’nin en önemli mühendislik ve danışmanlık firması olan STM de yer alıyor. Doha’daki fuar, Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarını ve hedef pazarları bir araya getiriyor.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, deniz projeleri başta olmak üzere, danışmanlık, teknoloji ve siber güvenlik alanında geliştirdiği ürün ve çözümleriyle bu fuarda adeta gövde gösterisi yapacak. STM, savunma sanayinin hemen her alanında farklı rollerle çalışarak, görev sistemlerinden deniz platformlarına, siber güvenlikten sivil havacılığa kadar pek çok alanda ürün ve hizmetler sunuyor.

Deniz projelerinin baş aktörü

STM, MİLGEM Projesi kapsamında, Türkiye’de ilk defa günümüz teknolojisine uygun, yüksek standartlara sahip, komplike bir su üstü harp gemisinin inşa edilmesini sağladı. Deniz platformlarında devam eden projelerden MİLGEM3 ve 4'de dizayn, entegrasyon, lojistik, tedarik ve inşa açısından STM'nin üstlendiği kritik sorumluluklar, başarısında önemli rol oynuyor.Pakistan'daki "Denizde İkmal Gemisi" projesini tamamlamak üzere olan STM bu projedeki ilerlemeyi de sorunsuz bir şekilde sürdürüyor. Diğer yandan devam eden Yeni Tip Denizaltı projesinde, denizaltı teknolojilerindeki yerli katkının artırılması, tasarım ve sistem entegrasyon yeteneklerinin geliştirilmesi ve entegre lojistik destek gibi STM'nin üstlendiği görevler, milli denizaltı projesine çok önemli katkılar sağlayacak.

Bölgesel Uçak Projesi

SSM adına Bölgesel Uçak Programının Ana Yüklenicisi olarak görevlendirilen STM, program yönetimi alanındaki önemli birikimiyle, sürece katkıda bulunacak. 2017’de testlerine başlanarak 2019’da ticari uçuşlarına başlaması öngörülen yerli uçaklarda STM’nin en başta gelen uzmanlık alanlarından biri olan sertifikasyon, projeye büyük katkılar sağlayacak.

Öncü danışmanlık kuruluşu

Danışmanlık alanındaTürkiye'nin öncü kuruluşu olan ve bu misyonu sayesinde savunma sanayi projelerinde yerli katılım oranını artıran STM’nin, siber güvenlik, büyük veri, deniz ve hava platformları konusundaki kritik çözümleriyle Katar’daki fuarda yeni ortaklıklara imza atması bekleniyor.

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim