• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Karadenizli balıkçılar Eylül ayında hayal kırıklığı yaşadı

Karadenizli balıkçılar Eylül ayında hayal kırıklığı yaşadı
Karadenizli balıkçılar, av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana umduklarını bulamadı. Avcılıkta ilk bir aylarının geride kaldığına işaret ederek, balıkçılar "Eylül ayı adeta hayal kırıklığıyla geçti" dedi.

Karadenizli balıkçılar, av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den bu yana umduklarını bulamadı. Piraziz ilçesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, avcılıkta ilk bir aylarının geride kaldığına işaret ederek, "Eylül ayı adeta hayal kırıklığıyla geçti" dedi. 

Eylül ayının Karadenizli balıkçıların çoğu için verimsiz geçtiğine işaret eden Arslan, "Biz de böyle bir durum beklemiyorduk. Eylül ayında balıkçılarımız genellikle palamut avlardı. Bu ilk ayımızda palamut avı neredeyse hiç olmadı" diye konuştu. 

Az miktarda avlanan istavrit ile mezgitin biraz olsun balıkçıların yüzünü güldürdüğünü anlatan Arslan, "Eylül ayının bu kadar kötü geçmesinin başında deniz suyu sıcaklığının halen yüksek olması geliyor" ifadesini kullandı. 

Arslan, havaların da soğumasıyla av oranının artmasını beklediklerini dile getirdi.Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir ise eylül ayında bekledikleri gibi bir avın gerçekleşmediğini belirterek, "Artık bundan sonraki aylarda balığın artmasını bekliyoruz. Tek beklentimiz havaların biraz olsun soğuması. Eğer beklediğimiz gibi deniz suyu sıcaklığı düşerse balıkçılarımızın yüzü biraz olsun güler" dedi. 

Gülyalı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Birol Koçak'da eylül ayında birçok balıkçı teknesinin denize açılmadığını ifade ederek, eylül ayının balıkçılar için olumsuz geçtiğini söyledi.

Öte yandan Karadenizli balıkçıların istedikleri oranda av gerçekleştirememesi sonucu tezgahlardaki balığın fiyatı da düşmedi. 

Ordu'da palamudun tanesi 10 liradan satışa sunulurken, mezgitin kilogramı 15 liradan, istavritin kilogramı ise 10 liradan alıcı buluyor.

Bu haber toplam 1322 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim