• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Boat Show açıldı, deniz tutkunlarının heyecanlı bekleyişi sona erdi

Boat Show açıldı, deniz tutkunlarının heyecanlı bekleyişi sona erdi
Deniz tutkunlarının heyecanlı bekleyişi sona erdi. Yaklaşık değerleri 250 milyon Euro olan lüks ve tasarım harikası tekneler, 11 Ekim'e kadar tPendik Marintürk İstanbul City Port’ta düzenlenen Uluslararası Istanbul Boat Show’da sergileniyor.

Boyları 3 ila 40 metre arasında değişen 200 teknenin görücüye çıktığı 35. Uluslararası İstanbul Boat Show, Pendik Marinatürk City Port Marina'da açıldı.

Deniz tutkunları, 11 Ekim'e kadar sürecek fuarda, mega yat, motor yat, yelkenli tekne ve katamaran, sürat teknelerinin son modellerini, yat inşasında geliştirilen son teknolojileri görme imkanı buluyor. Fuar, marinada gerçekleştirildiği için alıcılar, beğendikleri tekneleri denizde test edebiliyor.

 Bu yıl Boat Show’a 600’den fazla marka, 200’ün üzerinde firma ve teknenin katılımı ile 20’yi aşkın ülkeden 20 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

Toplam değerleri 250 milyon Euro’yu bulan lüks teknelerin sergileneceği Uluslararası Istanbul Boat Show, Türkiye’nin denizde düzenlenen tek marine fuarı olma ayrıcalığına sahip. Bu sayede 40 metreden uzun tekneler de dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri ile çeşitli tekne donanımları, malzemeleri ve aksesuarları, 6 gün süresince 35. Uluslararası Istanbul Boat Show’da sergileniyor olacak. 

Boat Show, bu yıl ziyaretçilerine çok özel etkinlikler hazırladı…

Uluslararası Istanbul Boat Show’da her zaman olduğu gibi tekneler keyifle gezilecek, araştırılacak, denizde seyre çıkılarak tekneler deneyimlendikten sonra gönül rahatlığıyla satın alınacak. Ayrıca bu yıl 35’inci yaşını giren Boat Show yeni yaşını ziyaretçileri için düzenlediği çok özel etkinlikler ile kutlayacak. 

Deniz tutkunu işadamlarının deneyimlerini anlatacağı Fortune CEO Marin Sohbetleri, Boat Show’da yeni bir geleneğin başlangıcı olacak. Hem denizde hem de karada hareketten hoşlananlar için Boat Show’un etkinlik sponsoru Vira Yatçılık Yelken Okulu’nun uzman ve deneyimli ekipleri tarafından verilecek başlangıç düzeyince ücretsiz yelken, kürek, sörf, paddle board dersleri, deniz sporlarını merak eden ama deneyimleme fırsatı bulamayan ziyaretçiler için Boat Show’da sunulan fırsatlar arasında yer alacak.

Delphia 24 Kupası Üniversiteler Arası Yelken Yarışı, Boat Show’da heyecan rüzgarları estirecek…

Boat Show’un misyonlarından biri de özellikle gençlerin denizle aralarında bağ kurmasına ve bu kültürün gelişmesine katkı sağlamak. Bugüne kadar 7.500’ün üzerinde kişiyi yelkenle tanıştıran ülkemizin önde gelen yelken okullarından biri olan Vira Yatçılık-Delphia Yachts Yelken Okulu, aynı misyon doğrultusunda 7 Ekim’de Delphia 24 Kupası Üniversitelerarası Yelken Yarışı düzenliyor. Yarışa, Bilgi, Boğaziçi, İstanbul, İTÜ, Yıldız Teknik, Ticaret, Kadir Has, Özyeğin üniversiteleri yelken kulüpleri katılım sağlayacak. Yarışların ardından ödül töreni de düzenleniyor.

Yelken sporuyla dünyanın önde gelen firmaları tarafından benimsenen bir stratejik liderlik sistemi olan VUCA arasındaki benzerlikler, denizde beslenme kuralları, nasıl, ne zaman, ne kadar ve ne ile beslenmeliyiz sorularını cevapları ile çocukken kağıttan kayık yapanların ilgisini çekebilecek yat tasarımı ve inşası konusundaki söyleşiler, Boat Show’un dikkat çeken söyleşi etkinleri olacak. Aileleri ile birlikte Boat Show’a gelecek çocuklar da Boat Show da unutulmadı. Büyükler Boat Show’u keyifle gezerken, çocuklar da Şirinler Müzikali’nin Boat Show’u ziyaret eden karakterleri ile buluşmanın heyecanını yaşayacak.

Boat Show denizlerin korunmasına da katkı sağlayacak…

35. Uluslararası İstanbul Boat Show, bilet satışlarından elde ettiği gelirin bir bölümünü, daha önceki yıllarda olduğu gibi, ülkemizde denizlerin korunması için mücadele eden en önemli sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği’ne bağışlayacak. Böylelikle Boat Show takipçileri, bilet satın alarak aynı zamanda milyonlarca önce yıl yaşamın başladığı ve halen sahip olduğu biyolojik çeşitlilikle insan da dahil milyonlarca canlının hayatta kalmasını sağlayan denizlerin korunmasına destek olacak. 

Deniz kültürünü geliştirmek olan misyonlarını bu fuarlarla daha da ileriye götürmeyi amaçladıklarını belirten Yılmaz, fuar kapsamında uygulamalı ve uygulamasız etkinlikler yapılacağını söyledi. Hande Yılmaz, "Bunların içeresinde Delphia üniversiteler arası yelken yarışı, ücretsiz dersler (yelken, sörf, paddle board, kürek) gibi. Ayrıca sektörün duayenleri, denizcilikle ilgili söyleşiler gerçekleştirecek. Pazar günü sörf milli takımımız Pendik açıklarında gösteri yapacak" dedi.

Yılmaz, bilet satışlarından elde edilen gelirin bir bölümünü, önceki yıllarda olduğu gibi denizlerin korunması için mücadele eden sivil toplum örgütü TURMEPA/Deniztemiz Derneği'ne bağışlayacaklarını bildirdi.

Boyları 3 ila 40 metre arasında değişen 200 teknenin görücüye çıktığı 35. Uluslararası İstanbul Boat Show'da, en ucuz tekne 785 dolardan satışa sunuldu.

Fuarın, en pahalı ve en büyük teknesi ise 40,40 metre uzunluğunda, 5,7 milyon avro değerindeki "Vay"... Tuzla'daki Su Marina Tersanesi'nde inşa edilen 8,20 metre genişliğindeki yatta, her birinde banyo olan 5 kamara ve bir dinlenme havuzu bulunuyor.

boat_show-001.jpg

boat_show1-001.jpg

boat_show2-002.jpg

boat_show3.jpg

boat_show4.jpg

boat_show5.jpg

boat_show6.jpg

boat_show7.jpg

boat_show8.jpg

boat_show9.jpg

boat_show10.jpg

boat_show11.jpg

boat_show12.jpg

Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim