• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Safiport Derince Limanı Türkiye'nin uluslararası en büyük limanı olacak

Safiport Derince Limanı Türkiye'nin uluslararası en büyük limanı olacak
Safiport Derince, Türkiye’nin en büyük uluslararası limanı olma yönünde çalışmalarını sürdürüyor.450.000 m²’lik liman alanını, deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla genişleterek 1.200.000 m² saha kapasitesine çıkartmayı hedefliyor.

Safiport Derince, liman yapılandırma planı için uluslararası ihale usulü ile dünyanın önde gelen 14 danışmanlık firması ile görüştü. Son olarak lider bir İngiliz danışmanlık firması ile master plan servisi için anlaşma sağlandı. Büyük yatırımın uygulaması çok yakın zamanda başlayacak.

Özelleştirme kapsamında 39 yıllığına işletme hakkı satın alınan ve Türkiye’nin en büyük limanı olmayı hedefleyen Safiport Derince Uluslararası Limanı; Marmara Bölgesi’nde, İzmit Körfezi’nin kuzeyinde yer alıyor.  Limanın geniş kapsamlı olanakları sayesinde; Ro-ro, proje kargo, dökme yük, genel kargo, sıvı dökme yük, konteyner ve vagon gibi her türlü kargo çeşitlerine hizmet veriliyor.

Safiport Derince, Türkiye’nin en büyük uluslararası limanı olma yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Safiport Derince, devir tarihinden itibaren altı aylık süre sonrası büyük liman yapılandırma planı için uluslararası görüşmelere başladı. Multi-purpose (çok amaçlı) bir liman için master plan ihalesi ile dünyanın önde gelen 14 danışman firmasıyla görüşüldü. Son olarak liman yapılandırması alanında dünyanın en büyük limanlarına hizmet vermiş olan İngiliz danışman firması ile master plan servis anlaşması sağlandı.

Mevcut kullanılan 450.000 m²’lik liman alanını, deniz dolgusu ve ilave rıhtımlarla genişleterek 1.200.000 m² saha kapasitesine çıkartmayı hedefliyor.

Limanda başlanacak olan yapılandırma çalışmaları, mevcut liman operasyonunu aksatmayacak şekilde tamamlanacak. Ayrıca limanda bulunan mevcut toplam 4500 m²’lik (2000 m² + 2500m²) kapalı antrepoların sayısı ve alanlarının arttırılması sağlanacak. Yapılacak olan genişleme çalışmaları sayesinde Safiport Derince’de her bir yük çeşidi için rıhtımlar sınıflandırılarak konteyner hacminin 2.500.000 TEU’ya, dökme yük kapasitesinin 10.000.000 ton/yıl’a; katlı otopark projesi ile de araç sayısının  1.500.000 adete çıkartılması hedefleniyor. Deniz dolgusu yapılacak liman sahasının E-5 ve TEM karayoluna  giriş ve çıkış bağlantı yolları ayrılarak liman verimliliği ve hizmet kalitesi de en üst seviyelere çıkartılacak. Uygulanacak tasarım ile hedeflenen kapasite artırımı sayesinde operasyon kalitesinin de daha iyi hale getirilmesi planlanıyor. Safiport Derince Limanı yönetimi, hedeflenen hacimlerle limanın Marmara Bölgesi’nin lojistik merkezi haline geleceğini ve yaratılan iş imkanları ile Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade ediyor.

Safiport Derince Limanı sahip olduğu geniş liman sahaları, karayolu ve demiryolu bağlantıları ile Türkiye’nin sanayi merkezi olan İstanbul’un, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri’nin ticaret hacmini arttırmakta oldukça önemli bir yere sahip.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2157 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim