• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Güzelbahçe'de, balıkçı barınağı hizmete girdi

Güzelbahçe'de, balıkçı barınağı hizmete girdi
İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde, üç yıldır yapımı süren Yalı Balıkçı Barınağı ile su ürünleri kontrol botu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ile Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açıldı.

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde, üç yıldır yapımı süren Yalı Balıkçı Barınağı düzenlenen törenle açıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yanı sıra milletvekillerinin de katıldığı açılış töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı hizmetleri Genel Müdürü Fatih Turan'ın açılışı konuşmasıyla başladı. Turan'ın proje hakkında bilgi vermesinin ardından Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li Mustafa İnce, kürsüye çıktı.

YILDIRIM’DAN 2 İLÇEDE YOĞUN MESAİ

Bu projenin örnek olduğunu söyleyen İnce, “Bu proje bir örnek hükümet ayağıyla, büyükşehir, ilçe belediye ve ilçe halkının isteğiyle yapılan bir eser. Herkesin hem fikir olduğu bu proje en kısa sürede tamamlandı" dedi. Mustafa İnce ayrıca, ilçelerinde bir balıkhali istemediklerini ve yolcu vapurları için de, yanaşma alanı talep etti.

BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR 

Projenin başladığı dönemde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan, Ak Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, kürsüye çıktı. Törene torunlarıyla gelen Ak Parti İzmir Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, balıkçılara, 'reisler' diye seslendi. Güzel memleketinin güzel işlerle hatırlanmayı fazlasıyla hak ettiğini söyleyen Yıldırım, “Tıpkı bugün Güzelbahçe'de olduğu gibi. Terörle Türkiye asla birlikte anılmak istemiyor değil mi? Hemşehrilerim, birlik ve beraberliği hak ediyoruz. Benim güzel memleketim, gözyaşı dökmeyi asla hak etmiyor, kardeşliği kenetlenmeyi hak ediyor. Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde, güzel eserlerin hizmete girmesi halkımızın güzel İzmirimizin en fazla özlediği hak ettiği bir etkinlikte beraberiz. Anadolu topraklarında yüz yıllar boyunca oynanan oyunların hepsini biliyoruz. Bizi zayıflatmaya çalışanlara ayrıştırmaya, kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanlar şunu çok iyi bilin ki, amacınıza asla ve asla ulaşamayacaksınız. Büyük Atatürk'ün İzmir'den istiklal savaşımızı zaferle bittiğini ilan ettiği bu güzel şehirden, dünyaya ve bizi bölüp parçalanmaya çalışanlara gür sesle ilan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, kıyamete kadar ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütün olarak yaşamaya devam edecektir" dedi.

AYAKÜSTÜ SÖZ VERMEYİZ VERİRSEK YAPARIZ

Balıkçı barınağının da, Güzelbahçe'yi ziyareti sırasında balıkçılarını istediğini anlatan Binali Yıldırım, “Bizim bir huyumuzu, alışkanlığımız var. Ayaküstü söz vermeyiz ama söz verdik mi onu da yerine getiririz. İşte bugünkü gibi. Balıkçı barınağının şartlarını sıkıntılarını gördük. Bu konuyu not ettik. Döndük bakanlıkta arkadaşlarla oturduk konuyu ele aldık çalıştık. Projesini hazırladık. 2013 yılında da sözün adımını atıp temeli attık. Şimdi de açılışını yapıyoruz. Aslında burası biteli en az 6 - 7 ay oldu, ancak fırsata bulduk. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz işte eser işte İzmir. Çok daha güzel eslerleri, ülkemiz, İzmir haklı bilmeli, bunların hepsini bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız" dedi.
 
1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri hatırlatan Binali Yıldırım, “Bu seçimler, önemli çünkü Türkiye'nin bölgede, Anadolu topraklarında güçlü olması gerekiyor. Ülkemiz üzerinde, bölge üzerinde hesap yapanlar, tezgah kuranlarının oyunlarını boşa çıkarma zamanıdır. 1 Kasım'da bu oyunu bozmaya var mısınız? Hazır mısınız? Kuvvetli bir siyasi irade oldukça top da olsa kimse bizi yıkamaz. Bin yıldır bu ülkede kardeşiz. Türkiye'nin büyümesi bölgede teminat haline gelmesini tabii ki çekemeyenler olacak. Bunu geçmiş dönemlerde de biliyoruz ama geçmişte olduğu gibi, şimdi de, gelecekte de Türkiye'nin birliği ve kardeşliği üzerinde hangi oyunlar, oynanmaya çalışanların gittikleri yol yanlıştır, çıkmaz sokaktır. Asla bu milleti düşman etmeye muvaffak olamayacaklar. Bunun en güzel örneği İzmir'dir. İzmir Türkiye'nin özetidir. Ortak renklerin, ortak seslerin sembolüdür. Bu şehir ki İstiklal savaşını başlatmış, İstiklal savaşının zaferle bittiğini ilan etmiş" dedi.

BALIK HALİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin, balık halini istemedikleri yönündeki sözlerini de anımsatan Binali Yıldırım, “Sevgili başkan, mesaj alındı. Ancak mesajı almış olan almıştır. Çünkü balık halini yapacak olan büyükşehir belediyesidir. Onun projesidir. Sizin istemediğiniz hiçbir şey yapılmaz. Biz dayatmadan değil hizmetten yanayız" dedi.

Binali Yıldırım'dan sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Nükhet Hotar ise, Güzelbahçeli bir sakin olarak, yeşil alan olarak belirlenmiş yerlere park ve oyun alanları yapılmasını, yeni inşaat alanlarının çevresindeki yolların da bir an önce tamamlanmasını istedi.
 
BAKAN KUTBETTİN ARZU, HİZMETLERİNİ ANLATTI

Törene katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ise, Türkiye'nin son 10 yılda önemli başarılara imza attığını söyledi. Tarım alanında da büyük başarılar elde ettiklerini anlatan Kutbettin Arzu, “Tarımsal rakamlar, 10 yıl öncesine göre kat ve kat arttı. Türkiye'de 23 milyar dolar olan tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla, 61 milyar dolara çıkardı. Dünyada 11'den 7'nci büyük ekonomisi, Avrupa'nın da birinci tarım ekonomisi oldu. 77 milyonun yanı sıra, 18 milyar dolar tarımsal ihracatı gerçekleştirilen bir ülke haline geldi. Bu kolay olmadı. Elbette tarımcılarımızın bunda büyük desteği var. Bakanlığımız da buna katkıda bulundu. Bugün tarımsal destek 10 milyarın üzerindedir. Bunların sonucunu elbette gördük. Geçen yıl İzmir'e verilen tarımsal destek 308 milyar, toplam 10 yıl içinde 2.3 milyar tarımsal destek verildi. 2002'de üretilen deniz ürünü tonajı 61 milyon tondu, geçen yıl İzmir tek başına 75 bin ton deniz ürünü üretti. İzmir 10 yıl önce yapılan toplam deniz ürününü tek başına üreten bir il oldu. Tarımsal GSMH 2.3 milyardı, bugün 8.2 milyar. İzmir'in hayvancılıktaki tarımsal GSMH 10 yıl önce 810 milyonken, bugün 4 milyar dolarındadır. İhracatta üç kat arttı. Daha önce 800 milyonluk tarımsal ihracat yapılırken, bugün 2,5 milyar ihracat yapılıyor. Bu hem İzmir'e hem ülke ekonomisine yarıyor ve diğer illerimize de örnek oluyor. Kırsal kalkınmada yaptığımız çalışmalar FAPO tarafından geri kalmış ülkelere örnek gösteriliyor. Ve böylece başka ülkelerle paylaşma imkanı buluyoruz" dedi.

Yapılan yatırımların istikrar ortamında yapıldığını da ifade eden Kutbettin Arzu, “Ortadoğu'da yaşanan provokasyon ortamına bizi çekmek için büyük çabalar sarf ediliyor. Ben inanıyorum ki oynanan oyunları bütün ülke görüyor. Bugün oynanan tezgahlar ülkemizin gelecek 100 yılını ilgilendiriyor. Bu bundan sonraki Ortadoğu'nun nasıl şekilleneceğinin hesabıdır. Bu yüzden bütün vatandaşlarımız 1 Kasım seçimlerinde Türkiye'nin istikrarı için yalnız Türkiye değil Ortadoğu'nun istikrarını düşünerek sandığa gitmeleri gerektiğini düşünüyorum" dedi.
 
İKİ KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, Kutbettin Arzu ile Binali Yıldırım'a plaket verdi. İlk olarak balıkçı barınağının açılış kurdelesi kesildi. Ardından da, su ürünleri kontrol botunun hizmete girmesi içini ikinci kurdele kesildi. Botu gezen bakan ve beraberindekiler ardından barınaktan ayrıldı. Tören sonrasında da katılımcılara balık ekmek dağıtıldı.

Barınağın 250 tekne kapasiteli olduğu ve 25 milyon TL'ye mal olduğu açıklandı. 30 bin metrekare dolgu alanına sahip barınakta, 775 metre uzunluğunda mendirek, 900 metre rıhtım ile 70 metre uzunluğunda çekek yeri bulunuyor.

12167600_10206705125884868_137512686_n.jpg12170331_10206705125724864_1073628781_n.jpg12167306_10206705125484858_721358153_n.jpg

12167989_10206705143565310_32922147_n.jpg12166604_10206705142565285_1015184371_n.jpg12167107_10206705142125274_1784341771_n.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2517 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim