• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

‘THE BODRUM CUP’ yarın dostuluk ve barış için yelken açacak

‘THE BODRUM CUP’ yarın dostuluk ve barış için yelken açacak
Akdeniz’in en büyük deniz festivali olan “Uluslararası The Bodrum Cup Yelken Yarışı”, yarın (19-24 Ekim tarihleri arasında) 27. kez start alacak.

19-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Bodrum-Gümüşlük, Gümüşlük-Leros, Leros- Leros, Leros-Yalıkavak ve Yalıkavak-Bodrum etapları arasında geçilmesi planlanan yarış için hazırlıklar tamamlandı.

Akdeniz’in en büyük deniz festivali olan “Uluslararası The Bodrum Cup Yelken Yarışı”, 19-24 Ekim tarihleri arasında 27. kez start alacak. The Bodrum Cup Yunanistan ile ilişkilerimizde gerek dostluk, gerekse ticari bağların güçlenmesine katkı sağlıyor.

The Bodrum Cup, dünyadaki benzeri organizasyonlardan farklı olarak, denizcilerin konuklarıyla da beraber yarıştıkları kendine özgü yarışlardan biri. Mavi yolculuklarla ünlenmiş guletlerin yanı sıra diğer yelkenli kategorilerin de katılımına olanak sağlıyor. Genelde ülkemiz tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği, kesintisiz 27 yıldır devam eden, geleneksel bir “Deniz Sergisi”.

Era Bodrum Yelken Kulübünün 1989 yılında başlattığı The Bodrum Cup Yelken Yarışları, çeyrek asırlık bir gelenek halinde, kesintisiz olarak her yıl Ekim ayının 3. haftasında yerli ve yabancı deniz tutkunlarının yoğun katılımlarıyla devam ediyor.

Yunanistan'dan basın mensuplarının da yer alacağı etkinlikte; 110 yatta yaklaşık 1500 sporcunun katılacağı belirtildi. 19-24 Ekim arasında gerçekleştirilecek etkinlikte; Bodrum- Gümüşlük arası 17 mil, Gümüşlük-Leros arası 20 mil, Leros- Leros arası 22 mil, Leros-Yalıkavak arası 20 mil ve Yalıkavak-Bodrum arası 27 mil etaplarında mücadelelerin olacağı kaydedildi.

ETKİNLİĞİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Etkinliğin önemine değinen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "27 yıldır aralıksız süren ve dünyanın en önemli deniz organizasyonlarından biri olan bu yarışma Bodrum'un denizde başlayan ve biten bayramı olarak görüyorum. 18 yıldır aralıksız belediye başkanlığı yaptığım bu dönemde, organizasyona her türlü desteği verdim. Vermeye devam edeceğim. Çünkü bu yarışma; balıkçı ve süngerci kayıklarından, bugün gururumuz olan, Maldivlere kadar Bodrum adını duyuran, dünyaca ünlü guletlerimizin yapıldığı ve mavi yolculuğun tanıtıldığı önemli bir etkinlik haline geldi. Onlarca denizci, Bodrumlu kaptan ve yat yapım ustası, bu organizasyon sayesinde yetişti" dedi.

KOYLARIN KORUNMASINA DİKKAT ÇEKİLECEK

Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ise, "Dünyanın en büyük yat yarışı organizasyonlarından birini düzenlerken, bir yandan da koylarımızın betona yenik düşmemesi ve yağmalanmaması için mücadele veriyoruz. O nedenle bu yarışmada tüm yatlar için koyların korunmasına yönelik pankart ve dövizler hazırladık. Koyların korunmasına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bu pankart ve dövizleri taşıyacağız. Kisebükü Koyunu korumaya çalışırken Mazı ve Çökertme koylarının imara açılmasıyla ilgili hazırlıkların tamamlandığını öğrendik şoke olduk. Bu koyları imara açmak demek mavi yolculuğu bitirmek, yatların yatçıların nefesini kesmek demek. Tüm denizciler olarak değerlerimize sahip çıkılması için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

İLK ETAP SADUN BORO ANISINA

Yarışmaların ilk etabının bu yıl yaşamını yitiren ünlü Türk denizcisi Sadun Boro'nun anısına düzenleneceğini belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, "Organizasyonu bugüne kadar getiren büyüklerimizden aldığımız bayrağı daha da ileriye götürerek dünyanın en önemli ve en iyi yarışmaları haline getireceğiz. Ünlü denizcimiz Sadun Boro gibi bu organizasyon; daha birçok Boro'lar yetiştireceğinden eminiz. Amacımız dünyanın sayılı yat yarışları organizasyonları arasına girmeyi başaran yarışmalarımız ile kış turizmine daha çok hareketlilik getirerek değerlerimizi ve mavi yolculuğumuz daha iyi tanıtmak" dedi.

ETKİNLİKTE YARIŞ DA VAR ŞENLİK DE

Yarışmaların Gulet, Gulet X Large, Thrandil, Klasik ve Polyester Yatlar kategorilerinde düzenleneceğini belirten Uysal, etkinlik öncesinde yat ekiplerinin Bodrum Limanı'nda kortej yürüyüşü, tarihin ilk kadın amirali Kraliçe Artemisia'nın Bodrum'a gelişinin canlandırılması, müzik ve animasyon gösterilerinin de düzenleneceğini söyledi. Uysal, Osmanlı Tersanesi'nde düzenlenecek kokteylde, geleneksel kampana çanının çalınmasıyla yarışmaların start alacağını belirtti. Uysal; Gulet diye anılan ahşap yatlar arasında 1989'dan bu yana yapılmakta olan etkinliğin dünyadaki benzeri organizasyonlardan 'mürettebat dışında, teknede yolcular ile de birlikte yapılan' bir kaç yarıştan en büyüğü olduğunu kaydetti. Etkinliğin bu yanıyla bir spor olayı olmaktan çok, turistik bir faaliyetin içine sporu da katan bir gezi eğlenti ve şenlik karakteri taşıdığını söyledi.

Yarışmalar sırasında yarışa katılacak yatçılar arasında 'mavi yolculuk, yemek', 'kıyafet' ve 'fotoğraf' yarışmaları düzenleneceği kaydedildi. Ayrıca konserler de verileceği belirtildi.
Yarışlar, bu yıl Palmarina Bodrum ana sponsorluğunda Bodrum’dan başlayıp, Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina ve Bodrum olmak üzere 5 etaptan oluşacak.

27. THE BODRUM CUP ETKİNLİKLERİ

Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması: Bireysel ya da ekip olarak katılımın sağlanabildiği, yarışmacıların ve katılımcıların bir yarış etabı boyunca "Mavi Yolculuk Mutfağı" konseptinde gizli tariflerini ortaya çıkardığı yarışmadır.

The Bodrum Cup 2015 katılımcıları, 20 Ekim'de Bodrum - Gümüşlük yarış etabı boyunca hazırlayacakları yemekler ile hünerlerini özel jüriye sunacaklar. "En İyi Başlangıç", "En İyi Ana Yemek" ve "En İyi Tatlı" kategorilerinde yarışacak olan katılımcıları, özel gecede çeşitli sürprizler bekliyor olacak.

Instabodrumcup Fotoğraf Yarışması: Türkiye'de ilk kez Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından kabul edilmiş instagram fotoğraf yarışmasıdır. The Bodrum Cup 2015 katılımcılarının, yarışlar süresince denizde ve karada çekecekleri fotoğraflarını, kişisel paylaşımlarından ayrı olarak "instagram/bodrumcup" hesabı altında belirlenmiş "#instabodrumcup" hastagine yüklemeleri istenecektir. Bu yarış için özel olarak oluşturulacak havuzda toplanacak fotoğraflar, yarışma jürisi tarafından "En İyi Yarış Enstantanesi", "En İyi Selfie", "En Coşkulu An", "En İyi Grafik" ve "Serbest" kategorilerinde değerlendirilip, ödüllendirilecek.

Kıyafet Yarışması: Teknelerin ve bireysel yarışmacıların "En Şık" ve "En Fantastik" kategorilerinde hazırladıkları özel tasarım konseptlerin kıyasıya yarışacağı, The Bodrum Cup'ın gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan Kıyafet Yarışması, 23 Ekim Cuma akşamı Palmarina Bodrum'da düzenlenecek.
The Bodrum Cup Akustik Konseri: Bu yıl 20 Ekim Salı akşamı Bodrum - Gümüşlük etabı sonrasında Gümüşlük'te, Gökhan Türkmen Akustik konseri ile keyifli bir akşam yaşanacak.
The Bodrum Cup Final Konseri: Bodrum'un cazibe merkezi Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde kurulacak sahnede, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseri ile tüm yarışmacılar ve Bodrum halkı bir arada coşkulu bir final yaşayacak.

uluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_01.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_1.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_2.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_3.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_4.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_5.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_7.jpguluslararasi_the_bodrum_cup_yelken_yarisi_8.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2061 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim