• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

YA SA Denizcilik, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Kariyer Günleri'ne konuk oldu

YA SA Denizcilik, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Kariyer Günleri'ne konuk oldu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, tarafından düzenlenen 5. Kariyer Günleri'nin ilk konuğu YASA Denizcilik oldu. Katılımcılar öğrencilerle bilgi ve birikimlerini paylaştı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, 5. Kariyer Günleri kapsamında dün (23 Ekim Cuma günü), denizcilik camiasının seçkin şirketlerinden biri olan YASA Denizciliği ağırladı. Kariyer Günleri gerek sektörü tanıma, gerekse staj bulma açısından genç zabit adayları için büyük fırsat teşkil ediyor.

Oturuma Yasa Denizciliği temsilen Kuruyük Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Muammer Bıçakçı, Tanker Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Kpt. Faruk Celayir ve Eğitim Departmanı Makine Enspektörü Baş Mühendis Turan Dinçer katıldılar. Genç zabit adaylarının büyük ilgi gösterdiği oturum, şirket tarihçesi ve gemiler hakkında bilgi veren tanıtım filmi ile başladı. Kısa film gösteriminin ardından söz alan Kuru yük  Departmanı İnsan Kaynakları Müdürü Muammer BıçakçıI her yıl olduğu gibi bu yıl da Kariyer Günlerine katılımlarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek sunumuna başladı.

YASA Holding A.Ş.’nin 1999 yılında  Yalçın Sabancıtarafından kurulduğunu  gemilerin rotasyonunun tüm dünya denizleri olduğunu belirtti. Gemilerin yaş ortalamasının 4.5yıl olduğunun altını çizen Bıçakçı gemilerin son teknoloji ürünü olduğunu ifade etti.  Ardından sorulan sorulara istinaden YASA Denizcilik olarak eğitime çok önem verdiklerini ve bu nedenle birçok firmanın sahip olmadığı ayrı bir eğitim departmanına sahip olduklarının altını çizerek belirtti. Gemiye katılacak zabit ve personele mutlaka aşinalık eğitimleri verdiklerini ve ayrıca süresi 10 güne kadar uzayan sertifikalı eğitim programları (TypeSpecific ECDIS eğitimi vs.) sunduklarından bahsetti. 

Şirketin stajyer politikasından ve stajyere verilen eğitimden söz eden yetkililer; onlarla uzun vadede çalışmayı, filolarını onlara teslim etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Stajyerini muhafaza eden bir firma olduklarını belirten değerli konuklar gemideki performansı iyi olan stajyerlerle zabitlik ve kaptanlık hayatlarında mutlaka çalışmayı hedeflediklerini belirttiler. Her okula eşit olarak yaklaştıklarının altını çizen katılımcılar her sene olduğu gibi bu sene de Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu'ndan stajyer alacaklarını sözlerine eklediler. 

Son olarak stajyerlerden beklentilerini anlatan konuklar, toplantının sonlarına doğru genç denizcilere tavsiye ve öğütlerde bulundu. Soru cevap bölümüyle devam edilen oturumda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan değerli katılımcılara teşekkür plaketini Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği  öğrencilerinden Hasan Hakan İnci takdim etti. Gayet sıcak bir ortamda geçen oturum toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

kariyer_turgut_kiran.jpg

kariyer_turgut_kiran1.jpg

kariyer_turgut_kiran2.jpg

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 3137 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim