• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Gemi Geri Dönüşüm sektörü seçim sonuçlarından memnun

Gemi Geri Dönüşüm sektörü seçim sonuçlarından memnun
Türkiye'nin tek gemi söküm bölgesi olma özelliğine sahip Aliağa’da faaliyet gösteren gemi geri dönüşüm sanayicileri ülkede güven ve istikrarın devam edeceğini görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,  sandıktan çıkan sonuçların iş dünyası adına memnuniyet verici olduğunu söyledi. İstikrarın ve güvenin iş dünyası için önemine dikkat çeken Başkan Adem Şimşek, “1 Kasım seçimlerinden güçlü bir şekilde tek başına iktidar, yani istikrar kararı çıktı. Her zaman en doğru kararı veren halkımız bir kez daha ferasetini gösterdi. Halk farklı pencereden baktı, her seçimde olduğu gibi yine ülkesinin ikbal ve istikbalini her şeyin önünde tuttu.1 Kasım'da sağduyuyla davranıp oyunu istikrardan yana kullanan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILDI 

Gemi geri dönüşüm sanayisinin yılda ortalama bir milyon ton hurda çeliği milli ekonomiye kazandırdığının altını çizen Başkan Şimşek, şunları söyledi: “Türk gemi geri dönüşüm sektörü olarak dünyada lider konumundayız. Ancak itiraf etmemiz gerekirse; 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin hükümetsiz kalmasından dolayı üretim noktasında ki liderliğimiz sallantıya girmişti. Bu süreçte birçok sektör gibi gemi geri dönüşüm sektörü de çeşitli olumsuzluklar ile karşılaştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuç tüm iş dünyasında olduğu gibi bize de rahat bir nefes aldırdı. İş dünyasında 7 Haziran’dan sonra ekonomik istikrarın tehlikeye girdiği endişesi, şimdi ise yerini daha büyük hedeflerin konulmasına bıraktı. Bu noktada istikrarın yeniden yakalanması hedeflerin gerçekleştirilmesine de olanak sağlayacaktır. Türkiye'nin önü açılmıştır. Ülkemizi güzel günlerin beklediğine olan inancımız sonsuzdur"

Genel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirme de Milli iradeye herkesin saygı göstermek zorunda olduğunu vurgulayan Şimşek, parlamentoya İzmir’den seçilen tüm siyasi partilerin milletvekillerine de başarılar diledi.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim