• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Rusya bayraklı diye, Türk armatörünün ortak olduğu gemi, Gemlik Limanı'nda tutuklandı

Rusya bayraklı diye, Türk armatörünün ortak olduğu gemi, Gemlik Limanı'nda tutuklandı
Rusya'nın 5 Türk bayraklı gemiyi PSC denetimi sonucu tutuklamasına tepki olarak 5 Rusya Federasyonu bandralı gemiyi Türk limanlarında tutuklandı. Ancak M/V GELIUS - 2 isimli Rus bayraklı geminin, Türk armatörüne ait olduğu ortaya çıktı.

Rusya limanlarına sefer yapan 5 Türk bayraklı gemiyi PSC denetimi sokan ve seferden alıkoyan Rusya Denizcilik İdaresi'ne tepki olarak mütekabiliyet esasları çerçevesinde, 5 Rusya Federasyonu bandralı gemiyi Türk limanlarında tutuklayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı PSC müfettişleri, denetime tabi tuttuğu ve seferden alıkoyduğu M/V GELIUS - 2 isimli Rus bayraklı genel kargo gemisinin, Türk armatörüne ait olduğu ortaya çıktı.

Türkiye ile Rusya arasında hava sahası ihlali sonucu Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesiyle başlayan kriz, denizcilik sektörünü derinden etkilemeye başladı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, son bir hafta içerisinde Rusya limanlarına sefer yapan 5 Türk bayraklı gemiyi, PSC denetimine tabi tutan Rus Denizcilik İdaresi, hazırladıkları raporlar çerçevesinde Novorossisk Limanı'nda 5 Türk bayraklı gemiyi tutukladı. Bu gelişme üzerine, mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk limanlarına sefer yapan 12 Rusya Federasyonu bayraklı gemiyi PSC denetimine sokan Türk denizcilik idaresi, bu gemilerden 4'ünü Samsun Limanı'nda 1'ini de Gemlik Limanı'nda seferden alıkoydu.

Türk PSC müfettişlerinin Gemlik Limanı'nda seferden alıkoyduğu Rusya Federasyonu bayraklı M/V GELIUS-2 isimli geminin, Türkiye'de yatırım yapan Azeri kökenli Rahim Alekperov ve Çanakkaleli işadamı Ufuk Aksoy'un ortak olarak işlettiği gemi olduğu öğrenildi. 

İstanbul merkezli Albros Denizcilik Şirketi'nin iştiraki Gelius 2 Shipping Company firmasının mülkiyetinde bulunan, 2007 yılı yapımı, 90 metre boyunda, 16 metre genişliğinde ve 3 bin 557 DWT taşıma kapasitesine sahip Rusya bayraklı M/V GELIUS-2 isimli genel kargo gemisi, Albros Denizcilik Şirketi tarafından işletiliyor.

KENDİ AYAĞIMIZA SIKIYORUZ!

Deniz Haber Ajansı'nın yaptığı araştırmalara göre, merkezi Türkiye'de bulunan ve Rusya Federasyonu bandralı onlarca gemi işletmecisinin olduğu öğrenilirken, Azeri ve Rus kökenli yatırımcıların mülkiyetinde 100'ü aşkın geminin bulunduğu kaydedildi.

Mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk limanlarında denetime giren Rusya Federasyonu bayraklı gemiler ile ilgili PSC müfettişlerinin daha itinalı davranılmasını isteyen gemi işletmecileri, Türkiye'ye yatırım yapan Azeri ve Rus kökenli iş adamlarının ürkütülmemesi gerektiğini belirtti.

GEMLİK LİMANI'NDA SEFERDEN ALIKONULAN M/V GELIUS 2'NİN ÖZELLİKLERİ

Name:    Gelius 2
IMO:    9403487
Flag:    Russia
MMSI:    273358650
Callsign:    UGJP
Vessel type:    General Cargo
Gross tonnage:    2,678 tons
Summer DWT:    3,557 tons
Length:    90 m
Beam:    16 m
Draught:    4.4 m
Home port:    Taganrog
Class society:    Russian Maritime Shipping Register
Build year:    2007
Builder (*):    Ceksan Shipyard - Istanbul, Turkey

Owner: Gelius 2 Shipping Co. Ltd (Albros Shipping & Trading - Istanbul, Turkey)
Manager: Albros Shipping & Trading - Istanbul, Turkey

gelius_2_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 4529 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim