• BIST 9078.43
  • Altın 4070.345
  • Dolar 38.4888
  • Euro 43.5594
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 15 °C

IMO, Balast suyu Yönetimi Sözleşmesi için Tonaj Kriteri sağlanamadı

IMO, Balast suyu Yönetimi Sözleşmesi için Tonaj Kriteri sağlanamadı
Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesinin yürürlüğe girmesi için gerekli tonaj kriteri son onaylara rağmen henüz sağlanamadı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ve IHS Maritime & Trade, Balast Suyu Yönetimi Sözleşmesini birçok ülkenin Kasım 2015’te onaylaması sonrasında tonaj rakamlarının sözleşmenin nihai olarak yürürlüğe girmesi ile ilgili isteklerini karşılayıp karşılamadığını belirlemek üzere bir süreç başlatmıştır.

Bu süreç henüz tamamlanmamasına ve üç hafta kadar daha devam edecek olmasına rağmen, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Kasım onaylamalarının, sözleşmenin yürürlüğe girmesi için yeterli olmadığı kanaatindedir. 30’dan fazla ülkenin onayı yeterli olduğu halde 47 ülkenin sözleşmeyi onaylamasına rağmen bu ülkelerin toplam filolarının dünya çapındaki tonaj oranı %34.56 olup sözleşmenin yürürlüğe girmesi için gerekli %35 dünya çapındaki tonaj koşulunu henüz sağlamamaktadır.

Gemi sahiplerinin İnternational Maritime Organization (IMO) kurallarına ve standartlarına uygun olarak gerekli donanımı sağlamaları ve operasyonel prosedürleri belirlemeleri önerilmektedir. Böylelikle BWM sözleşmesinin yürürlüğe girişi hızlı ve etkin bir şekilde uygulanabilecektir.

Yürürlüğe girdikten sonra uygulanacak değişikler, Deniz Çevresini Koruma Komitesi’nin Nisan 2016’daki gelecek toplantısında değerlendirilecektir.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) İnternational Maritime Organization, tarafından hazırlanarak üye devletlerin imzasına açılan Balast Suyu Yönetimi (BWM) Sözleşmesi, MEPC 67. Dönem toplantıları esnasında Türkiye tarafından imzalanmıştı.

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

 

balast-suyu-aritma_1.jpgbalast-suyu-aritma_0.jpgbalast-suyu-aritma_2.jpg

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim