• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Siemens’in gaz türbini Rickmers-Linie tarafından taşınacak

Siemens’in gaz türbini Rickmers-Linie tarafından taşınacak
Rickmers-Linie ait M/V RICKMERS HAMBURG adlı gemi, Türkiye’de bir enerji üretim santrali projesi için Siemens tarafından üretilen 485 ton’luk Gaz Türbini taşıması ile görevlendirildi.

Bremerhaven’da, Rickmers-Linie’ye ait M/V RICKMERS HAMBURG gemisi, 485 tonluk bir Siemens Gaz Türbini, 465 tonluk  bir Siemens jeneratörü ve Alman proje forwarder’ı Bertling’i biraraya getiren, özel bir yükleme operasyonu gerçekleşti.

Bu operasyon, Siemens tarafından şimdiye kadar üretilmiş en büyük Gaz Türbini’nin, sadece nakliyesiyle ilgili olmayıp; aynı zamanda Rickmers Linie’nin 30.000 dwt’lik Multipurpose Heavylift gemi sınıfının, 1834 yılında Rickmers Grubu’nun kurulduğu yer olan Bremerhaven’a ilk uğrağı olarak kayda geçti.

600  MW’ye kadar enerji üretebilen ve 485 tonluk ağırlığa sahip olan Siemens Gaz Türbini, ardından 465 tonluk jeneratör ve aksesuarları bir bargedan RICKMERS HAMBURG gemisine güvenli bir şekilde yüklendi. Parçalar, Lüleburgaz yakınlarındaki Hamitabat’ta 2017 yazında bitirilmesi planlanan Gaz Santrali projesine ait.

Söz konusu yükleme, tahliyesi Marmara Ereğli’sinde yapılacak olan 4 yüklemenin birincisi oldu. Rickmers Linie’nin özel yapım gemileri bu projeye ait yükleri yüklemek için Bremerhaven’a üç uğrak daha yapacak. 

Rickmers-Linie Türkiye acentesi Navitrans, projeye atanan forwarder olan ve bu projenin tüm lojistik koordinasyonunu yürüten, Bertling Lojistik Istanbul ile yapılan müzakereler sonucunda, bu projeyi Rickmers Linie’ye getirdi. Bertling Lojistik Hamburg ofisi ise Türkiye ofislerindeki meslektaşlarına Almanya’daki ön taşıma düzenlemeleri ile olduğu kadar, yerel koordinasyon ve dokümantasyon konularında da destek verdi. Rickmers-Linie Almanya Satış Genel Müdürü Dirk Gindl, yükleme operasyonu hakkında şöyle dedi:

“Yükün ağırlığı ve bölgenin (bizim için) tarihi geçmişinden dolayı, bu bizim için herhangi başka bir liman uğrağı gibi değildi. Kuşkusuz, hiçbir yükleme operasyonu, asla bir diğerinin tam olarak aynısı ve asla sıradan değildir. Her zaman olduğu gibi, titiz bir hazırlık, yükün değeri, boyutları ve ağırlığını dikkate almak, sorunsuz ve güvenli bir operasyonun sağlanmasının anahtarı oldu.”

Clasen Rickmers’in 1834 yılında kendi tersanesini Bremerhaven’de kurdu. Breakbulk, ağır yük ve proje yüklerinin dünya çapında nakliyesinde uzmanlaşmış bir hat operatörü olan Rickmers-Linie, Rickmers Grubu’nun şirketlerinden biri olarak Rickmers geleneğini sürdürüyor.

Rickmers-Linie hakkında

Rickmers-Linie, genel kargo, ağır yük ve proje yüklerinin deniz yoluyla uluslararası taşınmasında uzmanlaşmış, dünyanin lider firmalardan biridir.Hem düzenli gemi seferleri hem de güvenilir gemi programlarıyla sektöre yeni standartlar getirmiş olan şirket, ‘’ Round-the-World Pearl String ‘‘ hattı ile dünyanın merkezi ticari bölgelerini birleştirmektedir. Taşımalarını düzenli hat (liner) olarak gerçekleştiren firma Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, sonrasında Ortadoğu ve Hindistan’a uzanan hatlarının yan ısıra, gelen yük taleplerine ilişkin olarak düzenlediği özel gemi seferleri ile de müşterilerine ve taşımacılığa global anlamda artı değer katıyor.

Rickmers, Mart 2013 tarihi itibari ile  yeni Westbound (batı yönlü) Round-the-World servisinin başladığını belirtti. Grup bünyesinde yer alan ve denizcilik sektöründe farklı firmalarıyla, farklı alanlarda  hizmet vermekte olan Rickmers Grup, hali hazırda filosunda bulunan 130 u aşkın gemi ile hizmet vermeye devam ediyor.

rickmers-linie_01.jpgrickmers-linie_03.jpgrickmers-linie_6.jpgrickmers-linie_05.jpgrickmers-linie_1.jpgrickmers-linie_2.jpgrickmers-linie_3.jpg

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1784 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim