• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Murat Kıran: Koster yenileme projesi gemi inşada istihdamı artıracak

Murat Kıran: Koster yenileme projesi gemi inşada istihdamı artıracak
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Yönetim Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada KOSTER yenileme projesinin gemi inşa sanayinin istihdamını artırabileceğini ifade etti.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu, 2 hafta aradan sonra GİSBİR Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrası GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, açıklamalarda bulundu.

Toplantıya katılımın yoğun olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu belirten Murat Kıran, “2016’nın altıncı toplantısında her zaman olduğu gibi katılım yoğundu. Bugün geçen haftalardaki konularla alakalı daha çok pekiştirme yaptık, arkadaşlar birtakım toplantılara katıldılar. Onlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Onları dinledik, gayet güzel ve başarılı. Özellikle teşvik arge komisyonuyla alakalı birtakım yollar alınmış durumda. Bu da bizim hoşumuza gidiyor” ifadelerini kullandı.

“GEMİ İNŞA SANAYİNİN İSTİHDAMI ARTABİLİR”

KOSTER yenileme projesi hakkında da bilgi veren Murat Kıran, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bu hafta müsteşarlığımız bir grup belirledi. KOSTER yenileme projesiyle ilgili görüşmeler yaptık. Zaten uzun zamandır konuştuğumuz bir konuydu. Cuma günü ilk toplantımızı, müsteşarımızın başkanlığında yapacağız. Toplantımız az katılımlı olacak. O konudan umutluyum, bir taşla birkaç kuş vurmak gibi bir şey. Aynı anda hem gemi inşa sanayinin istihdamını artırabilecek buna endeksli olarak devlete ödediğimiz vergilerle yararlı olabileceğiz. Onun dışında böyle bir kurulacak filonun 20-25 sene Türkiye’ye getireceği dövizleri hesap ettiğimizde çok yararlı buluyorum. Başarılı oluruz diye umuyorum.”

Kaynak: Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim